Cloud Vendor of the Year: Wie wint deze Dutch IT-channel Award?

15-01-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Cloud Vendor of the Year: Wie wint deze Dutch IT-channel Award?

VMware won 'm twee keer, IBM Nederland en Dell EMC allebei één keer: de Dutch IT-channel Award voor Cloud Vendor of the Year. Wie leverde in 2021 de beste technologie voor public cloud, private cloud, hybrid cloud en/of multicloud, en liet klanten daarmee succesvol digitaliseren?

Protinus IT heeft zich wederom als Main Event Partner verbonden aan de Dutch IT-channel Awards. De zevende editie van het grootste netwerkevenement voor de IT industrie vindt plaats in Studio21, Hilversum.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Datto heeft zich bewezen met oplossingen voor onder meer unified continuity, networking en business management. Het Amerikaanse bedrijf voor cyberbeveiliging en back-up brengt oplossingen op de markt waarmee managed service providers (MSP's) kunnen groeien en 'cyber resilient' zijn: voorbereid op een cyberaanval die – helaas – vroeg of laat komt. Met zijn clouddiensten en via een ecosysteem van MSP's ondersteunt Datto wereldwijd meer dan een miljoen bedrijven, die deze diensten geleverd krijgen via een geïntegreerd cloudplatform. Door opsporing en preventie van cyberincidenten en door snel te herstellen als incidenten zich tóch voordoen, voorkomt Datto kostbare downtime en gegevensverlies.

Oracle Cloud was de eerste publieke cloud die van scratch is gebouwd en geschikt is voor ieder type applicatie. Door het ontwerp voor cloud computing continu te analyseren en heroverwegen, komt Oracle voortdurend met innovaties die migraties versnellen, een betere betrouwbaarheid en betere prestaties leveren voor álle applicaties, en de meest complete services bieden die klanten nodig hebben om hun eigen cloudapplicaties te bouwen. Om de overgang van bedrijven naar de cloud te vereenvoudigen, kwam het Amerikaanse softwarebedrijf met het Cloud Adoption Framework: een verzameling cloud resources, best practices, tutorials en enablement-tools, waarmee klanten hun cloudstrategie kunnen bepalen en een workloadmigratie kunnen plannen.

Als de afgelopen jaren één leverancier klanten écht heeft geholpen om versneld te digitaliseren, dan is het Salesforce wel. Deze Amerikaanse producent van bedrijfssoftware voor klantrelatiebeheer, geleverd als een clouddienst, laat klanten – van MKB tot multinational – klantrelaties niet alleen beheren, maar ook innoveren. Zonder digitale manier om in contact te komen met klanten en andere relaties, is er weinig kans om te overleven, vinden ze bij Salesforce. In het 'cloudtijdperk 3.0', waarin medewerkers en klanten zich overal kunnen bevinden, laat het bedrijf een steile groeicurve zien en dat is niet vreemd. Salesforce wordt gebruikt door organisaties als KLM, KPN, Prenatal, EVBox en Shell Chemicals.

Tweemalig winnaar VMware is ook dit jaar genomineerd. De software van deze Amerikaanse leverancier, waarmee workloads flexibel en veilig kunnen worden gehost in en verplaatst naar elk type cloud, is bepalend in talloze private, publieke en ook hybride cloudomgevingen. Een goed voorbeeld van een corporate die zeer weloverwogen koos voor VMware, is Achmea. Reden: VMware Cloud Foundation, volgens VMware het meest geavanceerde hybride cloudplatform in de markt, is zeer toekomstbestendig en stelt deze grootste verzekeraar van Nederland in staat om activiteiten en diensten te blijven digitaliseren en innoveren. VMware heeft strategische partnerships met toonaangevende private en publieke cloudleveranciers, zoals AWS, IBM, KPN, Google en Microsoft.

Workday ontwikkelt software voor on-demand financieel management en human capital management. In Nederland deed deze Amerikaanse leverancier onlangs een interessante klantcase bij Nutreco, de internationaal opererende producent van geavanceerde voedingsoplossingen met het hoofdkantoor in Amersfoort. Nutreco wilde drie verschillende HR-systemen in dertig landen vervangen door één systeem, en koos voor het Workday-platform. Als resultaat beschikt het voedingsconcern over één wereldwijde standaard voor HR in de cloud, die volop inzicht geeft in alle HR-processen. Voor werknemers is Workday dé plek om gegevens te bekijken, nieuwe kansen te zoeken, een opleidingstraject te starten of managers proactief te informeren over hun carrière-aspiraties.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Cloud