Redactie - 16 januari 2022

SDIA stelt Daan Terpstra aan als nieuwe CEO

SDIA stelt Daan Terpstra aan als nieuwe CEO image

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance ( SDIA ) heeft Daan Terpstra in januari aangesteld als nieuwe Chief Executive om CEO Max Schulze op te volgen, aangezien de organisatie zich herstructureert om zich te concentreren op het versnellen van de sectoroverschrijdende samenwerking binnen haar stuurgroepen om duurzame oplossingen in de digitale sector te stimuleren. De nieuwe CEO van de SDIA komt met een schat aan kennis, waaronder een master in politicologie, en uitgebreide ervaring opgedaan binnen de energiesector, waaronder functies bij Vattenfall en bestuurslid bij Energy Storage NL.

Hij zet zich in om alle digitale belanghebbenden samen te brengen om de digitale economie te transformeren, toekomstbestendig en duurzaam te maken, transparant over de voortgang te rapporteren en overheden en de samenleving voor te lichten over het realiseren van de visie van leden op een duurzame digitale economie.

Max Schulze, oprichter van SDIA en vertrekkend CEO zegt: “Ik ben verheugd Daan te verwelkomen als CEO, aangezien hij heeft laten zien dat hij uitstekend in staat is om de behoeften van de SDIA te distilleren voor toekomstige groei van de gemeenschap. Ik zal me concentreren op het succes van onze stuurgroepen, omdat ik hierdoor kan innoveren, contact kan maken met leden en kan werken aan de doelen van de SDIA door de businesscase op het gebied van duurzaamheid te ontsluiten.”

Gedurende zijn professionele carrière heeft Terpstra zich ingezet voor het welzijn van mens en planeet, en zet hij zich in voor het creëren van een positieve toekomst voor de volgende generatie.

“Een duurzame digitale economie, waarin people, planet en profit in evenwicht zijn, is de enige levensvatbare weg voorwaarts om onze kinderen, en hun kinderen, te laten genieten van een duurzame manier van leven op deze planeet. De SDIA zal blijven werken aan het mogelijk maken en waarborgen van een duurzame digitale infrastructuur die ten grondslag ligt aan een duurzame economie.” Dat meldt Terpstra in een verklaring.

De SDIA , die samen is gevestigd in Duitsland en Nederland, begon in 2019 met een gedurfd idee en een paar mensen in de stad Hamburg. In de afgelopen drie jaar heeft de SDIA internationaal veel grip gekregen door samenwerking te creëren over de grenzen van de industrie heen om milieuvriendelijke en sociale duurzaamheidsdoelstellingen. Tot op heden hebben 66 leden uit alle digitale sectoren zich op dit pad aangesloten bij de SDIA en hebben ze zich gecommitteerd aan het werken aan de SDIA Roadmap.

“De SDIA Roadmap legt alle acties vast die de digitale sector moet nemen om ecologische en sociale duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Als gemeenschap heeft de SDIA de maatstaven en doelen bepaald die een positieve impact aantonen.” Terpstra merkt op.

Hij benadrukt ook het belang dat de stuurgroepen in 2022 zullen hebben voor de implementatie van SDIA 's Roadmap.

Stuurgroepen bevorderen de routekaart naar een duurzame digitale infrastructuur in 2030, door toezicht te houden op de uitvoering van de routekaartactiviteiten door SDIA's en door feedback te geven van de industrie en het onderzoek.

Leden binnen elke stuurgroep komen samen om zich te concentreren op specifieke resultaten om belangrijke uitdagingen aan te pakken, oplossingen, initiatieven en gebieden voor verder onderzoek te identificeren.

"Door stuurgroepen naar het hart van onze organisatie te brengen, draaien we de organisatie om een meetbare vermindering van de milieu-impact van de digitale economie te bewerkstelligen en tegelijkertijd nieuwe economische kansen te creëren." merkte Terpstra op.

Als non-profitorganisatie is SDIA een platform voor het versnellen van voortdurende vooruitgang om de overgang naar een duurzame digitale economie te katalyseren. De SDIA brengt belanghebbenden uit alle sectoren en sectoren, zowel publiek als privaat, samen om de routekaart naar duurzame digitale infrastructuur tegen 2030 te realiseren.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!