Enreach neemt Spaanse Telsome over

Stijn Nijhuis, CEO van Enreach

17-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Enreach neemt Spaanse Telsome over

Enreach, een Europese Unified Communications (UC) speler, vergroot haar aanwezigheid in Spanje met de toevoeging van zakelijke cloud telefonie provider Telsome. Na de succesvolle overname van masvoz (november 2019), een van de meest toonaangevende Contact Center as a Service (CCaaS)-gerichte aanbieders van cloud communicatie in Spanje, vergroot de overname van Telsome de Spaanse voetafdruk van Enreach. Enreach wordt ondersteund door de onafhankelijke investeringsgroep, Waterland Private Equity ("Waterland").

Verder voegt de overname nieuwe Mobile Virtual Network Operator-mogelijkheden toe en een succesvol MKB-channel. Hierdoor versnelt Enreach de uitrol van haar geconvergeerde contact-portfolio in de Spaanse markt in 2022, met een aanbod van geïntegreerde mobiele oplossingen, geleverd door het unified platform van de groep.

Telsome, opgericht in 2004, is een aanbieder van cloud communicatie. Het bedrijf levert managed en unified vaste, mobiele en PBX-oplossingen aan het MKB. De diensten worden gebruikt door meer dan 850 bedrijven; samen goed voor minimaal 6.000 Cloud PBX seats. Het bedrijf biedt organisaties nu ook toegang tot het brede scala aan geconvergeerde contactoplossingen dat Enreach in heel Europa levert, waaronder UCaaS, CCaaS, en productiviteitsdiensten. Daarnaast biedt het bedrijf ook andere aanvullende diensten zoals conversational AI en marketing automation voor het versnellen van het digitale transformatieproces van klanten.

Breder portfolio
Stijn Nijhuis, CEO van Enreach: "De toevoeging van Telsome aan Enreach was voor ons de volgende logische stap in Spanje na de overname van masvoz in 2019. Met Telsome's cloud-gerichte aanpak, gecombineerd met zijn specifieke focus op MKB-bedrijven en complementaire MVNO-dekking, kunnen we een breed scala aan klanten helpen zich te ontwikkelen met nieuwe proposities, geleverd vanuit ons unified platform. We zijn trots om Telsome in de groep te mogen verwelkomen."

Erik Kjorstad, CEO van het bedrijf, zal toetreden tot het managementteam van masvoz en nieuwe groei-initiatieven in de regio aansturen. Kjorstad zegt: "Wij zijn ervan overtuigd dat nu we deel uitmaken van Enreach, we nog meer Spaanse bedrijven kunnen helpen om efficiënter en op afstand te werken met als doel een sterkere klantenbinding te realiseren. De klanten van Telsome profiteren onmiddellijk van een breder portfolio, om hun toekomstige groei makkelijker te faciliteren. Dit biedt geweldige kansen voor al onze klanten en we zijn dan ook erg blij dat we onderdeel worden van Enreach."

Enreach werd in 2018 gevormd met de steun van onafhankelijke investeringsgroep Waterland Private Equity, uit de combinatie van Voiceworks en het Duitse Swyx (rebranded naar Enreach DE) en het in Frankrijk gevestigde Centile Telecom Applications (rebranded naar Enreach for Service Providers). Sindsdien combineert de groep met succes een dynamische buy-and-build strategie met organische groei in heel Europa en de introductie van verdere waardetoevoegende oplossingen voor haar productportfolio. De groeistrategie van Enreach wordt nog steeds ondersteund door Waterland Private Equity, dat onlangs ook een kantoor opende in Barcelona, Spanje.

Terug naar nieuws overzicht