Ford en HP ontwikkelen Team Fordzilla F1-model simracing race auto

18-01-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ford en HP ontwikkelen Team Fordzilla F1-model simracing race auto

Ford en HP bundelen hun krachten om ’s werelds meest krachtige simracing-raceauto te ontwikkelen. Het P1-prototype van Team Fordzilla is een virtuele raceauto van Ford die in samenwerking met de gamer-community tot stand is gekomen. Hiermee hebben HP en Ford de ultieme racesimulator gemaakt, dankzij de kracht van Z by HP workstations en HP Reverb G2 VR-headsets.

Realistische rijervaring
Het resultaat van deze samenwerking is een onvergelijkbare en realistische rijervaring, die de bestuurder in staat stelt om extremer dan ooit op virtuele circuits te rijden, door de P1 en de HP Reverb G2 Virtual Reality-bril. Bovendien beschikt de simulator over drie 4k-camera's (pedalen, stuur en gezicht), een spectaculair scherm van 10x4 meter en een krachtig HP-workstation om alles van de simracingwedstrijd via streaming uit te zenden.

"HP is blij om samen te werken met Ford om gebruikers een unieke, meeslepende virtual reality-ervaring te bieden voor simracingwedstrijden. De combinatie van de Team Fordzilla P1 simulator met de Z Workstations en HP Reverb G2 VR brillen tilt de game-ervaring naar een heel nieuw niveau," zegt Joanna Popper, worldwide director of real time gaming, HP. "HP's Virtual Reality-strategie is gericht op trainings- en spelomgevingen. Het groeiende aantal eSports-wedstrijden over de hele wereld stimuleert de ontwikkeling van dit soort virtual reality-technologieën, waardoor ze nog meeslepender worden en de spelervaring van de gebruiker naar een nieuwe dimensie kunnen tillen”.

De HP P1 racer motor
De simulator is krachtig door de Intel Xeon W2295 3.00Ghz Workstation Z4 met 18 cores en de Nvidia RTX A6000 48GB grafische kaart. De Z4 is een van HP's krachtigste werkstations en biedt samen met de HP Reverb G2 Virtual Reality bril een nog meeslepender virtuele ervaring dan ooit tevoren.

De Z by HP werkstations zijn de krachtigste apparaten van HP voor het ontwerpen, creëren en experimenteren met Virtual Reality content. Deze apparaten worden gebruikt door professionals en organisaties die een buitengewoon niveau van verwerking en rekenkracht nodig hebben voor de ontwikkeling en het maken van simulatiesoftware.

Team Fordzilla
Team Fordzilla lanceerde op Gamescom 2019 en zal naar verwachting teams van coureurs samenstellen in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Naast deelname aan regionale en Europese kampioenschappen simulatieracen, organiseerde Team Fordzilla in 2020 ook zijn eerste Fordzilla Cup-wedstrijd.

HP en virtual reality
HP werkt al lange tijd aan de ontwikkeling van de beste visualisatietechnologie waarbij de focus ligt op virtual reality met de Reverb G2-bril, die verbeterde trainings- en simulatieprocessen mogelijk maakt, en in dit geval, de wereld van simracing.

De mogelijkheid van HP's VR-technologie om alles wat in de simulator gebeurt te visualiseren, geeft de gebruiker het gevoel dat hij in een echte race zit. Traditioneel werd simracen ontwikkeld door middel van visualisatie via verschillende schermen, maar dit liet niet hetzelfde niveau van immersie toe als tegenwoordig wordt bereikt met virtual reality-technologie.

Terug naar nieuws overzicht