LinkedIn in VS aangeklaagd wegens verdedigen monopoliepositie

18-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

LinkedIn in VS aangeklaagd wegens verdedigen monopoliepositie

LinkedIn beschikt door de grote hoeveelheid gebruikersgegevens en technologie waarover het beschikt over een monopoliepositie op de markt voor zakelijke social media-platforms. Het bedrijf zou deze positie daarnaast inzetten om zijn positie in stand te houden. LinkedIn kan zich niet in de aantijgingen vinden.

Het bedrijf is aangeklaagd door een drietal gebruikers, die stellen dat LinkedIn dankzij zijn monopoliepositie hoge tarieven kan rekenen voor zijn premium-versie. Deze variant kent minder beperkingen dan de gratis versie. Gebruikers kunnen onder meer onbeperkt zien wie hun profiel heeft bekeken.

Deal met Facebook

Ook stellen de drie gebruikers dat LinkedIn een deal zou hebben gesloten met Facebook. Het Amerikaanse bedrijf zou zelf met een zakelijk platform hebben willen komen. Deze plannen zijn echter nooit doorgezet. De gebruikers eisen een schadevergoeding. Ook willen zij dat de rechter LinkedIn opdraagt om zijn werkwijze aan te passen.

LinkedIn kan zich niet in de bevindingen vinden. Het bedrijf zegt dan ook toe zich tegen de aantijgingen te zullen verdedigen.

Terug naar nieuws overzicht