Exertis Group benoemt wereldwijd programmaleider diversiteit en inclusie

18-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Exertis Group benoemt wereldwijd programmaleider diversiteit en inclusie

Exertis, een speler in technologiedistributie, heeft de benoeming aangekondigd van Kim Lonas als Global Diversity & Inclusion Program Lead. Lonas zal rechtstreeks rapporteren aan Tim Griffin, DCC Technology & Exertis Group Managing Director.

In deze nieuw gecreëerde functie zal Lonas de ontwikkeling van de Diversity & Inclusion (D&I)-strategie van Exertis aansturen. Dit omvat evangelisatie en projectmanagement van de strategie-implementatie binnen de divisie, terwijl ervoor wordt gezorgd dat eigendom en verantwoordelijkheid binnen elk bedrijf worden ingebed via de leiderschapsteams en de Global Diversity & Inclusion Council.

Lonas zal een sleutelrol spelen bij het actief aanmoedigen van bredere culturele en positieve veranderingen, met bijzondere aandacht voor hoe het bedrijf ondervertegenwoordigde groepen bedient en ervoor zorgt dat elke stem wordt gehoord.

Lonas' meest recente functie was HR Director, Exertis North America. Lonas werkt al zes jaar bij Exertis North America (voorheen Stampede) en is gevestigd in Buffalo. Sinds Lonas bij Exertis Noord-Amerika kwam, was ze actief in het aansturen van de D&I-agenda en was ze de afgelopen drie en een half jaar een bijdragend lid van AVIXA's Diversity Council. Lonas is co-lead voor DCC's Inclusion & Diversity-projectwerkstroom en co-voorzitter van de AVIXA Women's Council of Western New York.

Tim Griffin, DCC Technology & Exertis Group Managing Director, zei: "Dit is een cruciale rol en zal een katalysator blijken te zijn voor het versnellen van onze reis naar een nog rechtvaardiger, diverser en inclusievere werkplek, waar iedereen zijn volledige potentieel kan ontketenen. Ik ben verheugd dat Kim deze uitdaging vanuit Noord-Amerika aangaat, een weerspiegeling van onze steeds groter wordende internationale activiteiten.” Kim Lonas, Global Diversity & Inclusion (D&I) Program Lead, zei: "Ik ben vereerd en verheugd om de eerste persoon te worden die de functie van Global Diversity & Inclusion Program Lead voor de Exertis Group op zich neemt. De creatie van deze nieuwe functie binnen het bedrijf is een bewijs van de toewijding van Exertis om diversiteit en inclusie tot een kernonderdeel van onze bedrijfscultuur te maken.”

Terug naar nieuws overzicht