Redactie - 19 januari 2022

Juniper Networks wil WAN Edge eenvoudiger maken

Juniper Networks wil WAN Edge eenvoudiger maken image

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag bekend dat klanten en partners zijn Session Smart Router (SSR)-technologie nu volledig kunnen implementeren, configureren en beheren via de Mist Cloud en Mist AI Engine.

Dit vertegenwoordigt een belangrijke stap op weg naar de realisatie van Juniper’s ‘AI-driven Enterprise’-visie voor vaste en draadloze toegangsnetwerken en SD-WAN’s. Juniper heeft daarnaast de reeds krachtige beveiligingsmogelijkheden van zijn Juniper SSR-oplossingen uitgebreid met verbeterde IDS-/IPS-functionaliteit en URL-filtering. Het biedt organisaties ook een makkelijkere manier om de SSR-technologie in gebruik te nemen met nieuwe cloud-ready appliances met zero touch provisioning. Met de introductie van deze nieuwe, door AI aangestuurde SD-WAN-mogelijkheden legt Juniper de lat hoger qua gebruiksgemak, veilige netwerkprocessen en probleemoplossing in omgevingen aan de WAN Edge.

“Juniper streeft een simpele visie na: door AI aangestuurde netwerkprocessen die bijdragen aan optimale gebruikservaringen, van clients tot en met de cloud”, zegt Sudheer Matta, vice president products bij Juniper. “Dit is nergens zo belangrijk als in de WAN edge. Daarom heeft Juniper al zijn energie gestoken in de ontwikkeling in de cloud van de eerste werkelijk door AI aangestuurde SD-WAN-oplossing. SSR vormt de sleutel tot de realisatie van onze visie. Deze technologie brengt eenvoud, schaalbaarheid, beveiliging en prestatievermogen naar WAN Edge omgevingen. In combinatie met onze bekroonde, door Mist AI ondersteunde vaste en draadloze oplossingen kunnen organisaties op alle fronten voor optimale gebruikservaringen zorgen.”  

Leider in door AI aangestuurde SD-WAN-functionaliteit
Kort na de overname van 128 Technology bracht Juniper door AI aangestuurde netwerkprocessen naar SSR met de introductie van de clouddienst Juniper Mist WAN Assurance. Deze oplossing verlaagt de kosten van Day 2+ SD-WAN-processen met krachtige, door AI aangestuurde functionaliteit zoals service level expectations (SLE’s), voorspellende inzichten, afwijkingsdetectie en geautomatiseerde probleemoplossing. Juniper heeft daarnaast ondersteuning voor SSR toegevoegd aan zijn op AI gebaseerde virtuele netwerkassistent Marvis. IT-afdelingen kunnen hiermee snel netwerkproblemen identificeren en verhelpen op basis van gesproken opdrachten, vaak nog voordat ze van invloed kunnen zijn op de ervaring van eindgebruikers.

Juniper complementeert nu de visie van door AI aangestuurde SD-WAN-technologie met de toevoeging van day 0/1 SSR-processen aan de Mist Cloud. Dit omvat veel van de configuratie-elementen die deel uitmaken van de huidige Session Smart Conductor voor gebruik op locatie, zoals de definitie en toepassing van beleidsregels voor netwerkbeveiliging en routering en de configuratie van peertrajecten. Dankzij de volledige integratie van SSR met de Mist AI Engine en de Mist Cloud krijgen klanten en partners toegang tot alle tools die ze nodig hebben voor het beheer van de volledige levenscyclus van branch netwerken. Ze profiteren daarbij van centraal beheer en zelfsturende maatregelen voor het optimaliseren van gebruikservaringen en het terugdringen van de kosten.

Nieuwe cloud-ready appliances
Session Smart Routers hebben bijval vanuit de IT-sector gekregen als zijnde softwaregebaseerde oplossingen die op elk x86 platform kunnen draaien, met inbegrip van universal CPE-apparatuur uit de Juniper NFX-serie. Om het opzetten van branch netwerken verder te vereenvoudigen introduceert Juniper een nieuwe reeks van SSR-appliances die volledig worden beheerd vanuit de Mist Cloud. De provisioning verloopt zonder enige menselijke tussenkomst. Het enige wat hiervoor nodig is, is een claimcode. Juniper zorgt voor verdere vereenvoudiging door gebruik te maken van hetzelfde inkoopproces als voor vaste en draadloze access switches.

De SSR-serie omvat de appliances SSR120 en SSR130 die kleine en middelgrote branches van diverse verbindingsopties voor het WAN voorzien, waaronder LTE, en de SSR1000-reeks, die is ontwikkeld voor headend-, datacenter- en cloudomgevingen.

Verbeterde beveiliging
De SSR-oplossing onderscheidt zich binnen de SD-WAN-markt met een zero trust-benadering van netwerken. Dat houdt in dat dataverkeer pas wordt doorgelaten zodra er in beide richtingen aan SSR-beleidsregels is voldaan. Juniper voegt nu nog meer beveiligingsmogelijkheden toe aan zijn SSR-oplossing op basis van zijn nieuwe Branch Security Pack. Dit is een uitbreidingsmodule die URL-filtering en Intrusion Detection/Prevention System (IDS/IPS) aan de standaard SSR-functionaliteit toevoegt. Dit is mogelijk zonder de noodzaak om aanvullende security-appliances in te zetten. Klanten en partners kunnen op die manier zowel de operationele als kapitaalkosten reduceren.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!