Equinix ondersteunt Pexip bij vraag naar videoconferencing

Equinix datacenter bij Amsterdam Science Park

20-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix ondersteunt Pexip bij vraag naar videoconferencing

De vraag naar videovergadersoftware en chatapplicaties groeit enorm, mede dankzij het vele thuiswerken. Om hieraan te kunnen voldoen gaat de leverancier van zakelijke videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen Pexip gebruikmaken van de Equinix International Business Exchange (IBX)-datacenters in onder andere Amsterdam, Frankfurt, Hong Kong en Silicon Valley. Daarnaast gaat het bedrijf Equinix Connect en Equinix Fabric inzetten om zijn wereldwijde activiteiten op te schalen.

Het schaalbare platform van Pexip biedt oplossingen voor videovergaderen met geavanceerde beveiliging voor organisaties, die eenvoudig aan te passen is aan de IT- en infrastructuureisen van de klant. Tot de klanten behoren bedrijven als Spotify, Vodafone en PayPal, maar ook overheidsorganisaties zoals het Amerikaanse Ministerie van Veteranenzaken.

Duurzaamheidsambitie

Videoconferencing is een milieuvriendelijke samenwerkingsoplossing die niet alleen helpt de koolstofvoetafdruk van bedrijven te verkleinen, maar ook de operationele kosten verlaagt. Equinix en Pexip hebben een gemeenschappelijke kijk op duurzaamheid: beide bedrijven hebben aangekondigd dat ze de ambitie hebben om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen. Equinix heeft zich als eerste in de sector ertoe gecommitteerd om tegen 2030 wereldwijd klimaatneutraal te zijn, gesteund door wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen en een agenda voor duurzaamheidsinnovatie. Pexip is ook van plan om tegen diezelfde tijd koolstofneutraal te zijn.

Øystein Hem, CEO van Pexip: “In gesprekken met onze bestaande en potentiële klanten zagen we een groeiende behoefte aan oplossingen die ervoor zorgen dat bedrijven de controle blijven houden over hun gegevens, zonder al het gedoe van het uitbreiden en beheren van servers en rekencapaciteit. Met de virtuele netwerkdiensten van Equinix kunnen onze klanten zich concentreren op hun kernactiviteiten, de groei van hun bedrijf en kunnen wij hen ondersteunen bij hun cloudmigratietrajecten. Tegelijkertijd zijn wij via deze samenwerking in staat om onze diensten aan een groter publiek aan te bieden en kunnen we op een duurzamere manier aan de wensen van steeds meer klanten voldoen.”

Joseph Harding, Vice President, Product Marketing, Equinix: "De vraag naar videoconferencing-software en videochat-toepassingen neemt toe en drijft de behoefte aan robuuste en betrouwbare digitale infrastructuur en hybride multicloud-connectiviteit aan. Door de nieuwe vraag hebben videoconferencingplatforms zoals Pexip een robuuste en duurzame digitale infrastructuur nodig om consequent low-latency en zeer betrouwbare interconnectie te leveren. Dat is cruciaal voor een geweldige videoconferencing-ervaring. We kijken ernaar uit om Pexip te ondersteunen met de flexibiliteit, snelheid en betrouwbaarheid om het bedrijf op te schalen en de forse groei in de wereldwijde vraag van gebruikers te beheren."

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Software