Investeerders steken tientallen miljoenen euro's in spend management platform Moss

20-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Investeerders steken tientallen miljoenen euro's in spend management platform Moss

All-in-one spend management platform Moss haalt 75 miljoen euro op tijdens een succesvolle Series B-financieringsronde. Slechts een half jaar na de Series A Extension ronde met onder andere Peter Thiels VC Valar Ventures, scharen nu ook Tiger Global en A-Star zich achter Moss.

De startup zet met de nieuwe investeringen in minder dan tweeënhalf jaar na de officiële oprichting koers naar unicorn-status. De post money-waarde van de onderneming wordt nu geschat op een half miljard euro, met een totaal kapitaal van €130 miljoen.

Een succesvolle start in Nederland

De FinTech startup ging midden 2020 de Duitse markt op met de eerste echte zakelijke creditcard voor mkb’s, startups en techbedrijven. Intussen is het product uitgebreid met een holistische oplossing voor uitgavenbeheer. Het bedrijf biedt een combinatie van zakelijke betaalkaarten, het digitale factuurbeheer en de aansluiting op bestaande boekhoudprogramma’s, zoals Exact. Het bedrijf speelt hiermee in op de vaak nog beperkte digitale basis waarover finance afdelingen beschikken. Ondernemingen waaronder TicketSwap, Naduvi en O My Bag beheren hun uitgaven met de oplossing van Moss.

Vanuit het kantoor in Amsterdam lanceerde Moss op 1 november 2021 in Nederland onder leiding van David Soos, Country Manager Nederland. In minder dan drie maanden groeide het lokale team uit tot 25 medewerkers.

“De sterke groei van Moss in Nederland toont aan dat onze innovatieve oplossing voor uitgavenbeheer een urgent probleem aanpakt voor bedrijven. We werken nauw samen met onze klanten en partners om het product te blijven verbeteren. Met dit perspectief bouwen we onze positie op de Nederlandse markt verder uit”, aldus Soos.

Ambitieuze toekomstplannen

John Curtius, Partner bij Tiger Global, over de investering: “Moss overtuigde ons onmiddellijk met hun innovatieve product. Met name de modulariteit van Moss' oplossing stelt bedrijven in staat hun uitgavenbeheer in te richten op basis van individuele behoeften en hun financiële processen te stroomlijnen. Dankzij de unieke technologie is het groeipotentieel groot. Wij zijn blij dat we de verdere ontwikkeling van Moss kunnen ondersteunen in Duitsland en kunnen bijdragen aan het veroveren van nog meer markten.”

De ambities van Moss zijn groot. Na de succesvolle start in Nederland bleek ook dat er internationaal veel vraag is naar deze aanpak voor zakelijke uitgaven. De komende maanden wil Moss Groot-Brittannië veroveren, waarna andere landen vóór het einde van het jaar volgen.

Technische innovaties

Naast het betreden van nieuwe markten, plannen oprichters Ante Spittler, Anton Rummel, Ferdinand Meyer en Stephan Haslebacher ook andere technische innovaties. Een hiervan is een totaaloplossing voor het plannen en voorspellen van liquiditeit. Het doel is een allesomvattend platform te creëren waarin alle functies en gegevens met elkaar zijn verbonden, maar ook los van elkaar kunnen worden gebruikt.

“Wij zien bij veel bedrijven een sterke wens om financiële processen en betalingen verder te digitaliseren en te automatiseren. Met onze oplossing willen wij ze helpen alles uit hun onderneming te halen wat erin zit. Deze visie motiveert ons elke dag om altijd een stap verder te denken”, legt CEO en mede-oprichter Ante Spittler uit.

Om dat doel te behalen wordt het huidige team van meer dan 250 mensen flink uitgebreid, met name op het gebied van product, technologie, marketing en sales.

Terug naar nieuws overzicht