DataCore behaalt Veeam-Ready-kwalificatie met Swarm Object Storage

DataCore behaalt Veeam-Ready-kwalificatie met Swarm Object Storage

21-01-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

DataCore behaalt Veeam-Ready-kwalificatie met Swarm Object Storage

DataCore Software, een leverancier van Software-Defined Storage-oplossingen, laat weten dat zijn oplossing voor object storage DataCore Swarm door Veeam, een speler n software-oplossingen voor backup, herstel en gegevensbescherming, is erkend als een "Veeam Ready-Object" en "Veeam Ready - Object with Immutability". In een tijdperk van vrijwel voortdurende beveiligingslekken kunnen organisaties hun backups voor de korte en lange termijn veiligstellen door Swarm te implementeren voor Veeam Backup and Replication, of Veeam Backup for Microsoft Office 365. De gecombineerde oplossing zorgt ervoor dat veelvuldige back-ups met minder inspanning en tegen lagere kosten mogelijk zijn en dat data sneller hersteld kan worden.

Backup-oplossingen zijn de laatste verdedigingslinie tegen een groot aantal scenario's waarin het risico bestaat dat kritieke data verloren gaat of moet worden hersteld. Elke organisatie moet, rekening houdend met de kosten van het opslaan van kopieën, evalueren hoe vaak een backup moet worden gemaakt en hoeveel backups moeten worden bewaard zodat ze in noodgevallen snel kunnen worden hersteld. Cloud- en tape-opslag lijken op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar hebben tekortkomingen. Cloudopslag kan leiden tot verrassend hoge maandelijkse rekeningen die snel kunnen oplopen en er is altijd het gevaar van trage internetverbindingen bij het herstellen van data. Goedkope, op tape gebaseerde alternatieven kunnen moeilijk te beheren zijn, en corrupte backups kunnen daarop onopgemerkt blijven. Daarom heeft DataCore een flexibele, on-premises object storage-oplossing ontwikkeld tegen een aantrekkelijke prijs als aanvulling op de primaire backup-mogelijkheden.

Naast het voorkomen van problemen door middel van immutability, biedt Swarm geautomatiseerd zelfherstel, erasure-coding en n-way-replica's via hogesnelheidsnetwerken om de integriteit van backups en snelle restores te borgen. Swarm kan worden geïnstalleerd op elke combinatie van serverhardware met elke mix van opslaghardware, zodat organisaties de beperkingen van de toeleveringsketen kunnen omzeilen. Schijven met een grotere capaciteit kunnen in het datacenter binnen dezelfde serverkast worden vervangen om de opslagruimte probleemloos te vergroten, waarbij Swarm de gegevens automatisch opnieuw verdeelt en load-balancing toepast.

Al meer dan tien jaar vertrouwen organisaties - waaronder het Amerikaanse ministerie van Defensie, BT en het Argonne National Laboratory - op DataCore Swarm om schaalbare gegevensbescherming te bieden. Dankzij immutability en continue bescherming helpt de gepatenteerde architectuur van Swarm organisaties met het voorkomen van onnodige kosten en het minimaliseren van handmatig beheer. Ook biedt Swarm bescherming tegen cyberaanvallen, procedurefouten en hardwarestoringen.

"Een verkeerd backup-beleid en onjuiste beslissingen over backup-opslag verspillen resources, doen een aanslag op het budget voor gegevensbescherming en kunnen onopzettelijk zorgen voor nieuwe kwetsbaarheden", zegt Abhijit Dey, Chief Product Officer van DataCore. "Onze Swarm-oplossing voor object storage is uitvoerig getest en geverifieerd als Veeam-Ready-oplossing. Dit belangrijke onderdeel van onze oplossing stelt organisaties in staat hun backups kosteneffectief te beveiligen en snel te herstellen, terwijl ze worden beschermd tegen cyberdreigingen."

Terug naar nieuws overzicht
Software