Witold Kepinski - 22 januari 2022

Luminis wordt AWS Advanced Consulting Partner

Luminis wordt AWS Advanced Consulting Partner image

Techbedrijf Luminis is Advanced Consulting Partner geworden in het Partner Network van Amazon Web Services (AWS). Deze prestatie is een volgende mijlpaal in de intensieve samenwerking tussen AWS en Luminis en betekent dat klanten met vraagstukken op het gebied van AWS-clouddiensten bij Luminis in vertrouwde handen zijn.

Met dit nieuwe partnership level, Advanced Consulting Partner, wordt voor klanten nog beter duidelijk dat Luminis een erkende expert is op het gebied van AWS. Voorbeelden van diensten die Luminis biedt zijn onder andere: advies, integratie, migratie en het lifecycle-management van toepassingen in de AWS Cloud. Met meer dan 60 verschillende medewerkers die één of meerdere AWS-certificeringen heeft behaald, treedt Luminis toe tot het selecte gezelschap van AWS Advanced Consulting Partners in Nederland.

Luminis als Advanced Consulting Partner
Om Advanced Consulting Partner te kunnen worden moet er voldaan worden aan een uitgebreide set aan eisen op het gebied van kennis, aan de hand van AWS-certificeringen, en ervaringen, aan de hand van aantoonbare projecten en resultaten. Daarnaast is er ook een lange termijn partnerplan opgesteld waarin vastgelegd is hoe AWS en Luminis elkaar kunnen versterken. Een belangrijk deel van dat plan sluit ook goed aan bij de strategie op het gebied van kennisdeling door Luminis. Luminis heeft in 2021 diverse events georganiseerd voor klanten, collega’s en de AWS-community in de Benelux. Mede hierdoor zijn Luminis-medewerkers toegelaten tot het prestigieuze Community Builder programma van AWS. Het AWS Community Builders programma biedt allerlei materialen en netwerkmogelijkheden voor thought leaders op het gebied van AWS met het doel om de AWS-community in de Benelux te vergroten.

Cloud Proficiency door Gamification
Luminis heeft haar kennis op het gebied van Cloud uitgebouwd op een bijzondere manier: met Gamification. Een aantal enthousiaste collega’s heeft een ontwikkelingsprogramma gemaakt dat op basis van Gamification mensen enthousiast maakt voor de mogelijkheden van Cloud-technologie. Bert Ertman, VP Technology vertelt: “Om te werken aan onze Cloud Proficiency is een groep enthousiaste collega’s gestart met ‘Cloud the Game’. Dit is een platform met veel gamification elementen zoals badges, poules en mini-challenges. Iedereen die iets presteert op het gebied van Cloud-technologie kan hiermee zijn of haar prestaties meten met zijn of haar collega’s. Het platform en de challenges die we organiseren dagen daarbij onze medewerkers uit om hun Cloud Proficiency te vergroten.”

Luminis als partner voor Cloud-technologie
Cloud-technologie is voor veel organisaties zowel een belofte als een uitdaging. Luminis past al sinds 2009 actief Cloud-technologie toe voor zowel haar klanten als haar eigen producten. Deze kennis en ervaring vormen dan ook de basis voor alle diensten voor onze klanten. Hierbij richten deze diensten zich zowel op de organisatie met concepten als ‘Cloud-the-Game’ en ‘Accelerate’, een intensieve opleiding voor technische leiders van morgen, als wel op de technologische uitdagingen met diensten op het gebied van migraties, softwareontwikkeling en datastrategie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!