Intel investeert voor twintig miljard dollar in nieuwe chipfabrieken in Ohio

Intel investeert voor twintig miljard dollar in nieuwe chipfabrieken in Ohio

Intel investeert voor twintig miljard dollar in nieuwe chipfabrieken in Ohio

Intel investeert voor twintig miljard dollar in nieuwe chipfabrieken in Ohio

22-01-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Intel investeert voor twintig miljard dollar in nieuwe chipfabrieken in Ohio

Intel heeft plannen aangekondigd voor een initiële investering van meer dan 20 miljard dollar in de bouw van twee nieuwe toonaangevende chipfabrieken in Ohio.

De investering zal de productie helpen stimuleren om te voldoen aan de stijgende vraag naar geavanceerde halfgeleiders, een nieuwe generatie innovatieve producten van Intel aandrijven en voldoen aan de behoeften van gieterijklanten als onderdeel van de IDM 2.0-strategie van het bedrijf . Om de ontwikkeling van de nieuwe site te ondersteunen, heeft Intel 100 miljoen dollar extra toegezegd voor partnerschappen met onderwijsinstellingen om een pijplijn van talent op te bouwen en onderzoeksprogramma's in de regio te versterken, aldus Intel.

"De investering van vandaag markeert een andere belangrijke manier waarop Intel het voortouw neemt bij het herstellen van het leiderschap van de Amerikaanse productie van halfgeleiders", zegt Pat Gelsinger, CEO van Intel. “ De acties van Intel zullen helpen om een meer veerkrachtige toeleveringsketen op te bouwen en de komende jaren betrouwbare toegang tot geavanceerde halfgeleiders te garanderen. Intel brengt toonaangevende capaciteit en capaciteit terug naar de Verenigde Staten om de wereldwijde halfgeleiderindustrie te versterken. Deze fabrieken zullen een nieuw epicentrum creëren voor geavanceerde chipproductie in de VS dat Intel's binnenlandse lab-to-fab-pijplijn zal versterken en het leiderschap van Ohio op het gebied van onderzoek en hightech zal versterken."

Als de grootste individuele investering in de particuliere sector in de geschiedenis van Ohio, zal de eerste fase van het project naar verwachting 3.000 Intel-banen en 7.000 bouwbanen opleveren in de loop van de bouw, en tienduizenden extra lokale langetermijnbanen ondersteunen over de hele wereld. een breed ecosysteem van leveranciers en partners. De 'megasite', die bijna 1.000 hectare beslaat in Licking County, net buiten Columbus, biedt plaats aan in totaal acht chipfabrieken - ook wel bekend als 'fabs' - evenals ondersteunende operaties en ecosysteempartners. Bij volledige uitbouw zou de totale investering in de site in de komende tien jaar kunnen groeien tot maar liefst 100 miljard dollar, waardoor het een van de grootste productiesites voor halfgeleiders ter wereld wordt.

De planning voor de eerste twee fabrieken begint onmiddellijk, en de bouw zal naar verwachting eind 2022 beginnen. De productie zal naar verwachting in 2025 online komen, wanneer de fabriek chips zal leveren met behulp van de meest geavanceerde transistortechnologieën in de industrie. Ohio wordt de thuisbasis van Intel's eerste nieuwe productielocatie in 40 jaar.

Naast Intel's aanwezigheid in Ohio, zal de investering naar verwachting tientallen ecosysteempartners en leveranciers aantrekken die nodig zijn om lokale ondersteuning te bieden voor Intel's activiteiten - van leveranciers van halfgeleiderapparatuur en materialen tot een reeks serviceproviders. Investeringen die door deze leveranciers worden gedaan, zullen niet alleen Ohio ten goede komen, maar zullen ook een aanzienlijke economische impact hebben op het bredere Amerikaanse halfgeleiderecosysteem. Als onderdeel van de aankondiging van vandaag hebben Air Products, Applied Materials, LAM Research en Ultra Clean Technology plannen aangekondigd om fysiek aanwezig te zijn in de regio om de uitbouw van de locatie te ondersteunen, en er worden in de toekomst meer bedrijven verwacht. (Zie bijgevoegd offerteblad voor meer details.)

"De impact van deze investering in een megasite zal groot zijn", zegt Keyvan Esfarjani, Intel senior vice president Manufacturing, Supply Chain and Operations. “ Een halfgeleiderfabriek is niet zoals andere fabrieken. Het bouwen van deze mega-site voor halfgeleiders is vergelijkbaar met het bouwen van een kleine stad, die een levendige gemeenschap van ondersteunende diensten en leveranciers voortbrengt. Ohio is een ideale locatie voor de uitbreiding van Intel in de VS vanwege de toegang tot toptalent, de robuuste bestaande infrastructuur en de lange geschiedenis als productiekrachtpatser. De omvang en het tempo van Intel's expansie in Ohio zal echter sterk afhangen van de financiering van de CHIPS Act."

Communautaire inzet

Om te helpen bij het ontwikkelen en aantrekken van een pijplijn van bekwaam talent uit de regio, is Intel van plan om het komende decennium ongeveer 100 miljoen dollar te investeren in samenwerking met de universiteiten van Ohio, community colleges en de Amerikaanse National Science Foundation. Deze partnerschappen zullen een scala aan activiteiten omvatten, van gezamenlijke onderzoeksprojecten tot het ontwikkelen van halfgeleiderspecifieke curricula voor associate en undergraduate degree-programma's.

"Halfgeleiders maken bijna elk facet van het moderne leven mogelijk - van computers en smartphones tot auto's en apparaten - en ze speelden een integrale rol in de technologieën die ons in staat stelden om tijdens de pandemie verbonden te blijven", zegt Kristina M. Johnson, president van The Universiteit van Ohio. “Ze zullen ook een integraal onderdeel zijn van een breed scala aan toepassingen waarbij Ohio State actief betrokken is vanuit een onderzoeksperspectief, waaronder kunstmatige intelligentie, kwantumcomputing, vaccinontwikkeling en meer. Het is dus logisch dat Ohio State, samen met onze collega-instellingen voor hoger onderwijs, samenwerkt aan deze baanbrekende investering in de productie van halfgeleiders. De aankondiging van vandaag is belangrijk voor Ohio, voor Intel en voor het nationale belang, aangezien we nog steeds te midden van een wereldwijd chiptekort zitten. Maar het biedt ook een opmerkelijke kans voor huidige en toekomstige studenten. Het zal Ohio versterken als een topmagneet voor het behouden en aantrekken van een nieuwe generatie talent en voortbouwen op tal van kansen die in ontwikkeling zijn binnen de hogescholen en universiteiten van onze staat, inclusief in de innovatiedistricten van Ohio,

Intel heeft een lange geschiedenis van maatschappelijk verantwoord ondernemen op de huidige productielocaties in de VS en streeft naar het opbouwen van sterke relaties met de gemeenschap in Licking County en daarbuiten. Intel zet zich al lang in voor duurzaamheid en streeft er voortdurend naar om de impact op het milieu te minimaliseren. De nieuwe site zal worden ontworpen en gebouwd volgens de principes van groen bouwen, en de nieuwe fabrieken hebben als doel om te worden aangedreven door 100% hernieuwbare elektriciteit en om een netto positief watergebruik te bereiken en geen totale hoeveelheid afval op de vuilstort, ter ondersteuning van Intel's duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware