Apple klaagt Ericsson aan in patentstrijd

Apple klaagt Ericsson aan in patentstrijd

24-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Apple klaagt Ericsson aan in patentstrijd

Apple slaat terug in zijn patentstrijd met Ericsson. Het Amerikaanse techbedrijf klaagt Ericsson aan en vraagt de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) voor een verbod op de import van diens mobiele infrastructuurapparatuur in de Verenigde Staten (VS).

Ericsson diende onlangs aanklachten in tegen Apple wegens patentschending. Het bedrijf zou patenten rondom 5G en andere netwerktechnologie schenden. De partijen hadden eerder een licentieovereenkomst voor het gebruik van deze specifieke twaalf patenten. Deze licentie is echter verlopen, zonder dat een nieuwe licentiedeal is afgesloten. Ericsson stelt dat Apple hierdoor zijn patenten schendt.

Nu blijkt dat Apple terugslaat en op zijn beurt Ericsson voor de rechter daagt. Apple claimt dat Ericsson's mmWave antenneradio's en baseband-units inbreuk maken op zijn patenten. De claim zou geen betrekking hebben op apparatuur die in de VS door Ericsson geproduceerd wordt. Apple vraagt daarom om een importverbod op de apparatuur. Het Amerikaanse techbedrijf heeft al laten weten zijn aanklacht te willen laten vallen indien Ericsson hetzelfde doet.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware