IBM boekt goede resultaten met hybride cloud, software en consulting

Arvind Krishna, IBM-voorzitter en CEO

25-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM boekt goede resultaten met hybride cloud, software en consulting

IBM heeft de winstresultaten voor het vierde kwartaal van 2021 bekendgemaakt. De omzet bedroeg 16,7 miljard dollar een stijging van 6,5 procent, een stijging van 8,6 procent bij constante valuta (inclusief ongeveer 3,5 punten van incrementele externe verkopen aan Kyndryl). De nettowinst bedroeg ruim 2,3 miljard dollar, veel meer dan de 1,4 miljard dollar nettowinst van een jaar eerder.

"We hebben de omzet in het vierde kwartaal verhoogd, waarbij de acceptatie van hybride cloud de groei in software en consulting stimuleert", zegt Arvind Krishna (foto), IBM-voorzitter en CEO. "Onze resultaten over het vierde kwartaal geven ons vertrouwen in ons vermogen om onze doelstellingen van aanhoudende middellange eencijferige omzetgroei en een sterke vrije kasstroom in 2022 te verwezenlijken."

Op 3 november 2021 voltooide IBM de splitsing van Kyndryl. Tenzij anders vermeld, worden de resultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar gepresenteerd op basis van voortgezette bedrijfsactiviteiten.

De software-omzet steeg met 8 procent, een stijging van 10 procent bij constante valuta (inclusief ongeveer 5 punten van incrementele externe verkopen verkoop aan Kyndryl)

Consulting-inkomsten stegen met 13 procent, een stijging van 16 procent bij constante valuta

Infrastructuur-inkomsten bleven gelijk, 2 procent hoger bij constante valuta (inclusief ongeveer 5 punten van incrementele externe verkopen aan Kyndryl)

Hybride cloud-inkomsten bedroegen 6,2 miljard dollar, een stijging van 16 procent, een stijging van 18 procent bij constante valuta

Lees alle details verder op de website van IBM.

Terug naar nieuws overzicht
Software