Redactie - 27 januari 2022

Juniper Networks lanceert nieuwe line card en routers voor MX serie

Juniper Networks lanceert nieuwe line card en routers voor MX serie image

Juniper Networks maakt bekend dat het drie nieuwe producten aan zijn MX-serie van routingoplossingen toevoegt, die stuk voor stuk gebruikmaken van de laatste generatie Trio ASIC’s: Trio 6. Deze chipset is speciaal ontwikkeld met het oog op de unieke eisen en kansen van de multi-service edge. De nieuwe producten kunnen daarmee voorzien in omvangrijke capaciteit, optimale flexibiliteit en programmeerbaarheid en de dichtste doorvoer per slot op de markt.

De network edge is onvoorspelbaar, aan voortdurende verandering onderhevig en boezemt angst in. Serviceproviders die een multi-service edge-strategie implementeren ondervinden dit zelf. Ze krijgen te maken met een exponentieel groeiend aantal verbindingen en legio multi-servicetoepassingen die elk speciale eisen met zich meebrengen. Ze moeten zien te voldoen aan de hoge eisen ten aanzien van de bedrijfsapplicaties, de beveiliging en de breedbandervaring van consumenten. En ze moeten zich voorbereiden op het onbekende: ze moeten ervoor zorgen dat ze klanten over vijf jaar nog steeds kunnen bedienen met de investeringen die ze vandaag doen. Dat is een fors pakket van verantwoordelijkheden. Maar er is ook goed nieuws: serviceproviders staan er niet alleen voor.

Brendan Gibbs, vice president Automated WAN Solutions bij Juniper Networks, ging in een recente blog in op de multichipfilosofie van Juniper Networks en waarom speciaal ontwikkelde ASIC’s volgens Juniper een betere oplossing zijn dan het ondersteunen van elk netwerkdomein met een universele chip. Dit is een krachtige strategie.

Een korte introductie tot de op Trio 6 gebaseerde oplossingen uit de MX-serie van Juniper

De line card MX10K LC9600: Deze line card heeft hetzelfde DNA als de MX-serie waaraan Juniper zijn jarenlange marktleiderschap dankt. Deze oplossing met hoge dichtheid is geoptimaliseerd voor de multi-service edge. Hij biedt een doorvoer van 9,6 Tbps per slot en, net als de bestaande line card LC480, de flexibiliteit om op te schalen van 1GE naar 400GE-interfaces binnen één MX10K-platform, zonder een ingrijpende upgrade. De LC9600 heeft een superieure energie-efficiëntie door de Trio 6 die werkt bij slechts 0,09 watt per gigabyte. Dat betekent een reductie van het energieverbruik ten opzichte van de eerdere generatie van Trio van maar liefst 70%. De line card combineert alle multi-servicefunctionaliteit van het Junos OS van Juniper met de mogelijkheid om verschillende edge-services tegelijk te verzorgen (voor bedrijven en consumenten, mobiel en videoverkeer, geconvergeerde P/PE-infrastructuren, datacenter-interconnects enzovoort). De LC9600 biedt ook ingebouwde MACsec netwerkbeveiliging op elke poort om organisaties te beschermen tegen het groeiende aantal cyberbedreigingen zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de doorvoerprestaties.

Maar hoe zit het nu met organisaties die dezelfde mate van flexibiliteit en logische capaciteit nodig hebben, maar in een kleinere vormfactor? Serviceproviders kunnen nu een beroep doen op de kracht van de Trio 6-chipset binnen twee multi-service edge routers met een kleinere omvang. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor omgevingen met beperkte ruimte en energievoorziening. Deze nieuwe routers reduceren de CO2-uitstoot en operationele kosten en bieden de flexibiliteit om services in alle delen van het netwerk horizontaal op te schalen (scale-out).

De multi-service edge router MX10004: Deze router is ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste service edge-eisen. De MX10004 biedt een modulaire 7RU linecard-configuratie met vier sleuven en maakt gebruik van het universele routerchassis MX10K waar operators mee weglopen. Dat betekent dat zij hun huidige investeringen in de technologie van Juniper kunnen aanhouden en uitbouwen. Ze kunnen hun bestaande MX10K line cards (LC2101, LC480) inzetten in combinatie met de nieuwe LC9600. Als de router volledig is toegerust met LC9600-line card, werkt hij met een opvallend hoge energie-efficiëntie. Het energieverbruik behoort tot de laagste van alle modulaire routers die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. En de MX10004 biedt dit alles op basis van hetzelfde DNA en dezelfde uitgebreide functiereeks van de MX-serie.

De compacte multi-edge service edge router MX304: Voor omgevingen met schaarse ruimte en stroomvoorziening biedt de MX304 een uiterst compact 2RU-platform en de flexibiliteit om netwerkservices horizontaal op te schalen met 3,2 Tbps en 4,8 Tbps in respectievelijk redundante en niet-redundante configuraties. De router combineert ongekende kostenefficiëntie per rack unit met ondersteuning voor een scala aan veeleisende edge-toepassingen (waaronder diensten voor bedrijven en consumenten, mobiel verkeer, kabelinternet en datacenters) binnen het hele netwerk. En net als de andere op Trio 6 gebaseerde oplossingen van Juniper blinkt de MX304 uit qua energie-efficiëntie.

Al deze drie oplossingen maken gebruik van Trio 6-chipsets die zijn ontworpen en geoptimaliseerd met het oog op de uiterst specifieke behoeften van de multi-service edge. En in tegenstelling tot de nieuwe chipsets van sommige leveranciers, kunnen de mogelijkheden van de Trio 6-chipset vandaag al worden ingezet. De line card LC9600 is per direct bestelbaar, en de MX304 en MX10004 zijn respectievelijk in de eerste en tweede helft van 2022 verkrijgbaar.

Werken aan de multi-service edge van morgen

De service edge zal de komende tien jaar de plek zijn waar operators de basis leggen voor uiterst complexe en belangrijke toepassingen voor zakelijke en particuliere klanten. En geen van hen zou dat moeten doen met een universele chipset die niet is geoptimaliseerd met het oog op de eisen van de multi-service edge.

Bij Juniper geloven we dat de unieke, diverse en hoge eisen van de multi-service edge vragen om een chiparchitectuur die in toepassingsspecifieke functionaliteit voorziet. Voor serviceproviders die ondanks alle grijze gebieden hun grenzen willen verleggen om tegemoet te komen aan de hoge verwachtingen van hun klanten, is het belangrijker dan ooit om over de juiste tools te beschikken.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!