Check Point Software lanceert nieuwe Secure Access Service Edge-oplossing

28-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Check Point Software lanceert nieuwe Secure Access Service Edge-oplossing

Check Point Software Technologies, leverancier van cybersecurity-oplossingen wereldwijd, maakt nieuwe functionaliteiten beschikbaar in Harmony Connect Secure Access Service Edge (SASE). Het SASE-model pakt de beperkingen aan van traditionele architecturen die netwerken en beveiliging in de cloud samenbrengen.

Dankzij functionaliteiten als zero-trust connectiviteit voor bedrijfsapplicaties met cloud delivered VPN-as-a-service, verbeterde connectiviteitssnelheid en validatie van devices van externe gebruikers zijn organisaties in staat om remote en hybride werkomgevingen beter te beveiligen.

Inmiddels werken veel organisaties op afstand of zijn ze zelfs permanent overgeschakeld naar hybride of externe werkomgevingen. De verbeteringen en nieuwe mogelijkheden van Harmony Connect SASE stellen organisaties in staat hun externe en hybride werknemers en werkplekken te beschermen tegen Gen V-cyberbedreigingen wanneer ze verbinding maken, ongeacht de bron, apparaat of locatie.

Het implementeren van een SASE-framework heeft veel voordelen voor organisaties met een groeiend aantal externe werknemers en werkplekken die prioriteit geven aan beveiliging en dreigingspreventie. Volgens Gartner heeft tegen 2025 ten minste 60 procent van de ondernemingen expliciete strategieën en tijdlijnen voor de acceptatie van SASE. Harmony Connect SASE biedt een op preventie gerichte SASE-oplossing met een catch rate van 100 procent voor malwarebedreigingen.

Functionaliteiten

De verbeterde Harmony Connect SASE-oplossing levert:

  • Nieuwe VPN-as-a-service: De clientgebaseerde netwerktoegang van VPN-as-a-service biedt de kracht van laag-3 netwerkconnectiviteit, beveiligd door een Zero-Trust-toegangsbeleid. De service omvat embedded cloud Data Loss Prevention (DLP) en Intrusion Prevention (IPS) om apps te beschermen tegen de nieuwste kwetsbaarheden (zoals Log4j).
  • Cloud points of presence (PoP's) in nieuwe regio's: Check Point Software breidt de wereldwijde clouddiensten uit door nieuwe PoP's aan het netwerk toe te voegen, met nieuwe locaties in Zwitserland, Noorwegen, Nederland, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten en China.
  • Nieuwe device posture validatie: Verbetering van de beveiliging van beheerde apparaten waarmee werknemers op afstand verbinding maken.

Harmony Connect levert kernnetwerkbeveiligingsservices, zoals Secure Web Gateway, Zero Trust Network Access, firewall-as-a-service voor filialen of locaties, IPS en DLP. De oplossing kan binnen enkele minuten geïmplementeerd worden om Zero Trust-beleid toe te passen. De nieuwe verbeteringen zijn een aanvulling op eerder verworven zero trust-technologie. Met de SASE-oplossing wil Check Point eenvoudige, veilige connectiviteit met dreigingspreventie bieden voor externe gebruikers en werkomgevingen.

"Door de preventie-first-aanpak van Check Point uit te breiden naar SASE, hoeven organisaties niet langer te kiezen tussen beveiliging en prestaties in hun gedistribueerde omgevingen", zegt Zahier Madhar, Security Engineer bij Check Point Software in Nederland. “Harmony Connect verenigt meerdere cloud-delivered netwerkbeveiligingsdiensten en maakt het eenvoudig om externe en hybride werknemers, evenals wereldwijd gedistribueerde kantoren te beveiligen. De service wordt al door 400 klanten wereldwijd geïmplementeerd en met de nieuwe verbeteringen profiteren organisaties van meer connectiviteitsopties, verbeterde beveiliging van externe apparaten en een nog betere gebruikerservaring.”

Terug naar nieuws overzicht
Security