Fintech-bedrijf Taulia overgenomen door SAP

27-01-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Fintech-bedrijf Taulia overgenomen door SAP

SAP neemt fintech-bedrijf Taulia over, een provider van working capital management oplossingen. Met de overname wil SAP toegang tot liquiditeit en hun cashflow voor klanten verbeteren.

Taulia blijft als onderdeel van SAP als onafhankelijk bedrijf opereren, met zijn eigen merknaam binnen SAP Group. De huidige CEO Cédric Bru blijft topman van het bedrijf, terwijl SAP CFO Luka Mucic benoemd is tot bestuursvoorzitter.

Financiële ondersteuning voor toeleveranciers

Taulia ondersteunt klanten supply chain finance, dynamische kortingen en het stimuleren van vroegtijdige betalingen. En biedt bedrijven de mogelijkheid via zijn platform leningen te verkrijgen. Het bedrijf werkt hiervoor samen met diverse banken. SAP meldt dat de behoefte aan de oplossingen van Taulia de afgelopen tijd snel is gestegen, onder meer door verstoringen en economische tegenwind in leveranciersketen. Taulia biedt een platform en oplossingen aan die klanten hierbij helpen.

"Taulia versterkt ons portfolio en voegt waarde tot op een punt dat voor ieder bedrijf van belang is: financiële flexibiliteit en stabiliteit. Daarmee dragen zij bij aan het veerkrachtiger maken van leveranciersketen", meldt SAP-CFO Mucic. "Door het combineren van de uitgebreide expertise van Taulia op het gebied van working capital management met SAP's brede portfolio met CFO0oplossingen en de integratie van onze core business software en Business Nework oplossingen, zijn we goed gepositioneerd om een leider te worden in working capital management. We bieden deze mogelijkheden op schaal aan om bedrijven te helpen bij het versterken van hun financiële positie en inspelen op groeikansen."

Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Software