Commvault groeit met cloud-first terugkerend inkomstenmodel

Sanjay Mirchandani, President en CEO Commvault

28-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Commvault groeit met cloud-first terugkerend inkomstenmodel

Commvault heeft  haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal eindigend op 31 december 2021. De totale omzet voor het derde kwartaal van fiscaal 2022 bedroeg 202,4 miljoen dollar, een stijging van 8% op jaarbasis. De totale terugkerende omzet bedroeg 164,4 miljoen dollar, wat neekomt op 81% van de totale omzet. De nettowinst steeg naar tien miljoen dollar.

"Het team presteerde over de hele linie goed en leverde opnieuw een recordkwartaal", aldus Sanjay Mirchandani (foto), President en CEO. “Steeds meer klanten wenden zich tot ons omdat we één platform bieden voor software en SaaS-aanbiedingen om aan een groot aantal behoeften op het gebied van gegevensbeheer te voldoen. Dit voedt onze groei en versnelt onze reis naar een cloud-first terugkerend inkomstenmodel.”

Jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR), de jaarlijkse waarde van alle actieve terugkerende inkomstenstromen van Commvault aan het einde van de rapportageperiode, bedroegen 561,2 miljoen dolar op 31 december 2021, een stijging van 11% ten opzichte van 31 december 2020.

De omzet uit software en producten bedroeg 98,6 miljoen dollar, een stijging van 11% op jaarbasis. De jaar-op-jaar stijging van de inkomsten uit software en producten werd gedreven door een stijging van 24% in grotere deals.

De omzet uit services in het kwartaal bedroeg 103,8 miljoen dollar, een stijging van 4% op jaarbasis. De stijging van de opbrengsten uit diensten werd voornamelijk gedreven door de stijging van de opbrengsten uit Metallic software als een dienst.

Terug naar nieuws overzicht
Software