SAP noteert meer omzet dankzij vraag naar software en services

Christian Klein, CEO SAP

28-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

SAP noteert meer omzet dankzij vraag naar software en services

SAP heeft haar financiële resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal en het fiscale jaar eindigend op 31 december 2021. SAP verhoogde zijn totale omzet met twee procent op jaarbasis tot 27,84 miljard euro. De bedrijfswinst van SAP daalde met dertig procent jaar-op-jaar tot 4,66 miljard euro vorig jaar.

De omzet groei komt door meer vraag naar cloud software en services. Er is sprake van een enorme groei van SAP S/4HANA Cloud gedreven door 'RISE with SAP'. De sterke, versnellende cloudgroei weerspiegeld in de vooruitzichten voor 2022, gericht op een groei van de cloudomzet tot 26% bij constante wisselkoersen.

In de EMEA steeg de SAP cloud omzet met 27 procent.

“De omvang van onze cloudkracht is duidelijk. Steeds meer bedrijven kiezen voor SAP om hen te helpen hun bedrijf te transformeren, veerkrachtige toeleveringsketens op te bouwen en duurzame ondernemingen te worden terwijl ze overstappen naar de cloud. Dit momentum wordt weerspiegeld in het enorme succes van "RISE with SAP", ons kenmerkende cloudaanbod, en in de uitstekende groei van ons hele portfolio. Onze groeiversnelling wijst op een nog groter potentieel”, aldus ceo Christian Klein.

Terug naar nieuws overzicht
Software