Nextview Consulting versnelt groei met NIBC Investment Partners

Huub Waterval, CEO en oprichter van Nextview Consulting

31-01-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nextview Consulting versnelt groei met NIBC Investment Partners

Nextview Consulting, de toonaangevende Nederlandse Summit Salesforce Partner, gaat samenwerken met NIBC Investment Partners. Met de samenwerking wil Nextview zijn leidende positie in Nederland versterken en een stevige basis creëren voor groei in andere Noord-Europese markten. NIBC neemt een minderheidsbelang in Nextview, zodat de unieke onafhankelijke positie van het bedrijf gewaarborgd blijft.

Gecertificeerd B Corp

Huub Waterval (foto), CEO en oprichter van Nextview Consulting, is blij met NIBC als nieuwe strategische partner en investeerder. “Met deze samenwerking kunnen we onze groeiambities in Europa versnellen. Onze eerste stap is het opschalen van onze groei in Duitsland, zodat we aan nog meer klanten onze hoogwaardige digitale transformatie kunnen aanbieden. Zo bewijzen we dat ons motto ‘Designing better business’ hand in hand gaat met uitbreiding.”

Nextview is opgericht in 2009 en is momenteel een van de beste Salesforce Boutiques in Europa, zowel in grootte als in partnerstatus. Het bedrijf heeft verschillende awards gewonnen voor kwaliteit, impact en groeicapaciteit en werkt voor veel bekende klanten, zoals Polestar en Hornbach. Als gecertificeerd B Corp streeft Nextview naar groei, maar genereert het ook een positieve impact op mens en planeet. Zo is het bedrijf een van de founding partners van Maas Cleanup, een initiatief van Limburgse bedrijven om het zwerfafvalprobleem op te lossen.

Aandelen voor alle collega’s van Nextview

In 2021 nam Nextview zijn 150ste werknemer aan. Inmiddels kan het bedrijf spreken van een succesvolle marktintroductie in Duitsland. Met NIBC Investment Partners als nieuwe investeringspartner breidt Nextview zijn aanwezigheid daar substantieel uit. Bovendien wordt het innovatieve Design Thinking Centers-concept uitgerold naar Frankfurt, München en Hamburg. Als onderdeel van de transactie wordt een "pool" gecreëerd om de collega's van Nexview te belonen met een deel van de aandelen.

Huub Waterval: “Ik vind dat iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van het bedrijf daarin moet delen. Hoewel we nu geen plannen hebben voor een exit of een volgende financieringsronde, moet iedereen er baat bij hebben als dat wel gebeurt, niet alleen de aandeelhouders. Een van onze kernwaarden is We do business with our hearts. Dat is precies de reden waarom we de keuze om te delen hebben gemaakt. Het feit dat onze nieuwe investeerder hiermee akkoord gaat, laat in mijn ogen zien dat NIBC past bij onze waarden.”

Versnelling van de CRM markt

Frans van der Harst, directeur en hoofd van NIBC Investment Partners is net zo enthousiast over de samenwerking: “Bedrijven in heel Europa hebben te maken met dringende uitdagingen op het gebied van digitale transformatie. Nextview heeft een indrukwekkende staat van dienst in het ondersteunen en begeleiden van zakelijke klanten in hun digitale transformatie en infrastructuur. We zijn er trots op om met Nextview samen te werken en kijken ernaar uit hen te ondersteunen waar we kunnen. Nextview heeft momentum. Het verheugt ons om ze in Nederland, Duitsland en natuurlijk de rest van Europa te zien groeien.” NIBC Investment Partners zal betrokken worden als aandeelhouder en investeerder naast Salesforce Ventures.

Huub Waterval: “De CRM-markt groeit al tijden hard, maar de komende jaren vindt er een enorme versnelling plaats door trends in digitalisering en natuurlijk de coronamaatregelen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven hun klantcontacten moeten optimaliseren en digitaliseren. Met NIBC als onze groeipartner kunnen we inspelen op deze ontwikkelingen en trends. Het stelt ons in staat om onze positieve impact te vergroten. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze mensen en de wereld om ons heen. Ik kijk er naar uit om samen de lat hoog te houden en steeds hoger te leggen!”

Terug naar nieuws overzicht