Witold Kepinski - 31 januari 2022

KPN boekt stabiele omzet en meer winst

KPN boekt stabiele omzet en meer winst image

KPN heeft de resultaten bekend gemaakt van het vierde kwartaal en het jaar 2021. De omzet groeide met 0,3 procent aan tot 1,4 miljard euro. De winst daalde tot 157 miljoen euro. Over het hele boekjaar 2021 boekte KPN een stabiele omzet van 4,8 miljard euro. De winst groeide naar 1,3 miljard euro. 

Joost Farwerck (foto), ceo van KPN, zegt over de resultaten: "In 2021 hebben we goede stappen gezet in het behalen van onze strategische en financiële ambities. We maakten de belangrijke stap naar omzetgroei in de massamarkt (Consumenten, MKB en Wholesale). In de Consumentenmarkt zorgt glasvezel voor omzetgroei en de omzet uit mobiele diensten groeit ook sterk. De omzet in het MKB groeide voor het tweede kwartaal op rij, dit geeft vertrouwen dat we de totale omzet voor het Zakelijke Marktsegment tegen het einde van 2022 kunnen stabiliseren. En Wholesale leverde eveneens een sterke bijdrage; dankzij ons succesvolle open netwerkbeleid kunnen andere aanbieders door het hele land op een efficiënte manier breedband diensten bieden aan consumenten. Door onze investeringen in kwaliteit en service is de klanttevredenheid sterk verbeterd onder consumenten en zakelijke klanten.

We hebben de uitrol van glasvezel versneld tot ongekende hoogte. In 2021 hebben we een recordaantal huishoudens aangesloten op ons glasvezelnetwerk - samen met Glaspoort ruim een half miljoen huishoudens. We liggen goed op schema om in 2026 ca. 80% van de Nederlandse huishoudens van glasvezel te hebben voorzien.

De inspanningen om ons mobiele netwerk te moderniseren, betaalt zich uit. We zijn door Ookla voor de derde keer op rij erkend als het beste mobiele netwerk van Nederland. KPN biedt de hoogste 5G-snelheden en de beste dekking op de Nederlandse markt, en we zien dat steeds meer klanten hiervan profiteren.

We zien ons klantenbestand de goede weg op bewegen; het aantal mobiele klanten is sterk gegroeid. En het aantal breedband klanten begint ook te groeien.

In een wereld die sterk afhankelijk is van digitale verbinding en interactie, is de betrouwbaarheid en veiligheid van onze netwerken en systemen van fundamenteel belang. Om de integriteit en beschikbaarheid van onze systemen en netwerken te behouden, hebben we onze security-first aanpak versterkt.

We hebben onze ambities voor 2021 waargemaakt en we creëren waarde voor alle stakeholders op de korte en lange termijn. Onze kostenbesparingen waren wat beperkt, o.a. door de extra kosten van Glaspoort gekoppeld aan groei, en eenmalige personeelslasten. De productiviteit nam aanzienlijk toe. De groei van de omzet droeg bij aan de groei van de EBITDA en de vrije kasstroom.

Ik waardeer de bijdragen van alle KPN collega’s, die bijna allemaal nog steeds vanuit huis werken en elke dag alles op alles zetten om iedereen in Nederland te verbinden met een duurzame toekomst.

We hebben in 2021 goede voortgang geboekt op onze "Accelerate to Grow" strategie. Dit stimuleert toekomstige groei en in combinatie met onze sterke financiële positie stelt dit ons in staat om het aandeelhoudersrendement voor 2022 aanzienlijk te vergroten door middel van een groeiend dividend en een nieuwe inkoop van aandelen."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!