Fintech specialist Wayflyer krijgt flinke kapitaalinjectie

01-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fintech specialist Wayflyer krijgt flinke kapitaalinjectie

Wayflyer, het op omzet gebaseerde financierings- en groeiplatform voor eCommerce bedrijven, heeft 150 miljoen dollar opgehaald tijdens een succesvolle Series B-financieringsronde. Met de financiering, mede geleid door DST Global en QED Investors, wordt de post money-waarde geschat op 1.6 miljard dollar. De ronde werd gesterkt door 3 nieuwe investeerders; Prosus, Madrone Capital Partners en J.P. Morgan, naast bestaande investeerders Left Lance Capital en Guillaume Pousaz (oprichter van Checkout.com).

Terwijl eCommerce wereldwijd in hoog tempo blijft groeien, zet Wayflyer zich in om ambitieuze eCommerce bedrijven te helpen hun potentieel te benutten en belangrijke uitdagingen weg te nemen die bedrijfsgroei lange tijd hebben onderdrukt. Door de combinatie van gemakkelijke toegang tot kapitaal en het verlenen van de inzichten om dit effectief in te zetten, fungeert Wayflyer als een groeiversneller voor duizenden ondernemingen. Om verder bij te dragen aan de eCommerce industrie wereldwijd zal de huidige kapitaalinjectie onder andere gebruikt worden om de komende jaren miljarden aan financiering te verlenen.

‘‘Sinds de lancering in april 2020 heeft Wayflyer zich gericht op het realiseren van groei voor klanten en het wegnemen van de barrières die hun potentieel beperken. De ondernemers waar we mee samenwerken hebben vaak innovatieve ideeën en veel passie voor het werk dat ze doen, en we zijn er trots op hen te ondersteunen en te helpen tot grotere hoogtes te stijgen”, aldus Aidan Corbett, CEO van Wayflyer. “De kapitaalinjectie zal helpen ons aanbod aan klanten te verbreden, uit te breiden naar nieuwe markten en nieuw talent aan te nemen. We zijn nog maar aan het begin van wat mogelijk is, en met een enthousiast team dat samenwerkt om belangrijke uitdagingen in eCommerce op te lossen, kan ik niet enthousiaster zijn over wat ons nog te wachten staat.’’

De Series B-ronde volgt na een periode van aanzienlijke groei voor het van oorsprong Ierse bedrijf. Zo haalde Wayflyer in 2021 al $76 miljoen op tijdens een een Series A-ronde, breidde het uit naar nieuwe markten waaronder Nederland en Spanje, opende het een kantoor in Atlanta (U.S.) en ging het partnerships aan met onder andere Adobe, Sezzle en eBay UK. Het aantal medewerkers van Wayflyer steeg in 2021 met 525%, van 40 naar 250, en de jaarlijkse kapitaalinvesteringen groeide met meer dan 900% op jaarbasis.

“Het is ontzettend mooi om ondernemers de extra slagkracht te geven om hun ware potentie uit hun bedrijf te halen. eCommere groeit zo hard, dat snel schakelen en data gedreven inzichten nog belangrijker zijn. Met deze Series B kunnen wij deze mooie bedrijven nog beter helpen”, aldus Matthijs Onland, Country Manager Nederland van Wayflyer.

De groei van de eCommerce sector toont in 2022 geen tekenen van vertraging, met een voorspelde omzetgroei van $5.4tln tegen het einde van het jaar. In het licht van deze ontwikkelingen zal Wayflyer de kapitaalinjectie verder gebruiken om haar activiteiten in bestaande markten te versterken, uit te breiden naar nieuwe markten in Europa en Azië, het productaanbod te verbreden en wereldwijd nieuw talent aan te trekken.

“Aiden, Jack en het Wayflyer-team blijven zich focussen op het helpen groeien van eCommerce bedrijven en het maximaliseren van hun groeicapaciteit. We zijn onder de indruk van hun toewijding om de beste producten voor hun klanten te bouwen en hun klanten proactief te helpen groeien via analyses, praktische inzichten en betaalbare financiering. We zijn verheugd het team te blijven ondersteunen, terwijl Wayflyer uitbreidt om innovatieve financierings- en groeioplossingen te bieden aan eCommerce bedrijven over de hele wereld”, aldus Tom Stafford, medeoprichter en Managing Partner bij DST Global.

Sandeep Bakshi, Head of Investments voor Europa bij Prosus Ventures, voegt toe: “De pandemie heeft eCommerce wereldwijd een boost gegeven. Wayflyer transformeert financiële diensten voor eCommerce bedrijven die snel willen opschalen, door hen toegang geven tot werkkapitaal, inventaris en inzichten, tegen aantrekkelijke voorwaarden. Aiden, Jack en hun team weten welke factoren de winstgevendheid van hun klanten verhogen en de bedrijfsinnovatie die Wayflyer biedt, zal verder bijdragen aan eCommerce ecosystemen wereldwijd.”

Terug naar nieuws overzicht