Banking Circle neemt meerderheidsbelang in fintech Biller

01-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Banking Circle neemt meerderheidsbelang in fintech Biller

Biller, de ‘buy-now-pay-later' (BNPL) startup voor zakelijke betalingen, verkoopt een meerderheidsbelang aan het Banking Circle-ecosysteem. Biller krijgtmhiermee toegang tot technologische infrastructuur, financiële middelen en benodigde licenties om zijn Europese uitbreiding te versnellen.

De samenwerking met Banking Circle, een speler in het aanbieden van financiële infrastructuren, biedt Biller op verschillende vlakken voordelen. De startup beschikt dankzij de samenwerking direct over een banklicentie, essentieel om Europese dekking snel te realiseren. Daarnaast stelt Banking Circle werk- en groeikapitaal beschikbaar om de groeiambities van de betaaldienst te realiseren.

De Amsterdamse fintech maakt gebruik van het wereldwijde Banking Circle-ecosysteem van meer dan 200 payment serviceproviders en marktplaatsen. De eerste introducties bij klanten en relaties zijn al achter de rug.

Snelle en flexibele betaalervaring

De nieuwe generatie zakelijke kopers verwacht een snelle, flexibele betaalervaring bij de aankoop van (online) producten, vergelijkbaar met die van een consument bij een online aankoop. Iedere drempel in het aankoopproces is er een te veel. Op dit moment is het vaak alleen mogelijk om op factuur te kopen na een grondige kredietcheck, maar dit proces kan dagen in beslag nemen.

Biller biedt hier met een AI gedreven betaalmethode de oplossing voor. Het geeft zakelijke gebruikers de mogelijkheid om online te bestellen en direct op factuur te betalen, terwijl het realtime krediet- en fraudechecks uitvoert en het debiteurenbeheer volledig automatiseert. Daarmee reduceert Biller de operationele lasten en risico’s voor de zakelijke verkoper, terwijl het de koper voorziet in snelheid, flexibiliteit en gemak door bijvoorbeeld flexibele betaalvoorwaarden aan te bieden.

Markt is in beweging

De zakelijke markt verandert snel. Volgens Goldman Sachs zit de markt voor zakelijke betalingen vol onbenutte marktkansen voor de betaalsector. In Europa bedroeg het online zakelijke transactievolume 710 miljard, een groei van 18 procent CAGR (Compound Annual Growth Rate) en naar verwachting is het in 2028 zes keer zo groot als de markt voor consumenten betalingen.  

De jonge fintech start-up is in samenwerking met Europese venture studio Slimmer AI opgericht door voormalig managers van Mollie en Klarna. Zij beschikken over jarenlange ervaring in de online betaalindustrie beschikken. Biller wist binnen drie maanden verschillende klanten aan te trekken.

Europese uitbreiding

Na de overname begint Biller aan een snelle Europese uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Denemarken in het eerste half jaar van 2022. Volledige Europese dekking wordt in minder dan twee jaar verwacht. Biller blijft autonoom opereren en heeft dit jaar nog de ambitie om te groeien van 15 naar meer dan 150 medewerkers.

“Het is geweldig dat we ons kunnen aansluiten bij een van de meest innovatieve en snelgroeiende fintech-bedrijven van Europa. Dit vergroot onze kansen om de Europese markt te veroveren aanzienlijk”, aldus Derek Vreeburg, managing director en oprichter van Biller. “Vanaf de eerste ontmoeting waren we onder de indruk van de kwaliteit van de diensten van Banking Circle en manier van aanpakken. Bij Biller geloven we sterk in de filosofie dat je samen meer bereikt en we realiseerden ons snel dat we geen betere partner kunnen wensen dan Banking Circle. Nu we beschikken over de benodigde licenties, kapitaal en technologische infrastructuur ligt onze volledige focus op de Europese uitbreiding en het oplossen van factuur uitdagingen bij zakelijke betalingen.”

"Biller's diepgaande kennis van de BNPL-industrie en hun vermogen om het gemak van de betaalervaring voor consumenten te implementeren en aan te passen naar zakelijke markt is echt indrukwekkend", aldus Anders la Cour, Chief Executive Officer van Banking Circle. "Nu bedrijven de digitalisering van hun klant- en supply chain-interacties versnellen, is er een groeiende behoefte aan innovatieve financiële oplossingen. Het Banking Circle-ecosysteem groeit snel in de mogelijkheden om aan deze vraag te voldoen. Biller is een natuurlijke uitbreiding van ons aanbod en we zijn verheugd om hen aan boord te hebben en daarmee te voldoen aan de groeiende betaal behoeften van bedrijven wereldwijd. We kijken uit naar een sterke samenwerking met Biller en verwelkomen hun hele team binnen het Banking Circle-ecosysteem." 

Terug naar nieuws overzicht