Meta neemt afscheid van digitale munt Diem

01-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Meta neemt afscheid van digitale munt Diem

Het doek valt voor de Diem Association, die is opgericht om de digitale munt Diem van Meta een doorstart te laten maken. Het intellectueel eigendom en andere activa zijn voor 182 miljoen dollar verkocht aan cryptobank Silvergate Capital Corporation.

Het toenmalige Facebook - dat inmiddels Meta heet - introduceerde in 2019 een cryptomunt op onder de naam Libra. Meta, dat toen nog Facebook heette, wilde met de munt gebruikers een nieuwe betaalmethode bieden. Het project kreeg echter veel weerstand vanuit overheden en toezichthouders. Zij waren onder meer kritisch over een digitale munt die beheerd wordt door een private partij. Ook uitten zij hun zorgen over de impact van de munt op de financiële stabiliteit. Verschillende partners trokken zich daarom terug uit de Libra. Denk hierbij aan Mastercard, PayPal en Visa.

Eind 2020 kwam Meta met de nieuwe cryptomunt Diem. Ook dit project kon echter niet rekenen op steun vanuit overheden en toezichthouders. Directeur-generaal Stuart Levey kondigt nu in een verklaring aan dat tijdens gesprekken met Amerikaanse autoriteiten duidelijk is geworden dat het project geen toekomst kent. Levey noemt het verkopen van de activa van de Diem Association in dit stadium de beste optie.

Terug naar nieuws overzicht