Wouter Hoeffnagel - 03 februari 2022

Juniper Networks lanceert SASE-oplossing Juniper Secure Edge met FWaaS-functionaliteit

Juniper Networks lanceert SASE-oplossing Juniper Secure Edge met FWaaS-functionaliteit image

Juniper Networks, leverancier van door AI aangestuurde netwerken, breidt zijn Secure Access Service Edge (SASE)-aanbod uit met Juniper Secure Edge. Deze oplossing biedt Firewall-as-a-Service (FWaaS)-functionaliteit op basis van een single-stack softwarearchitectuur die door Security Director Cloud wordt beheerd. Organisaties kunnen met Juniper Secure Edge al hun werknemers veilig houden, waar zij zich ook maar bevinden.
 
De opkomst van mobiel en thuiswerken vraagt om een nieuwe benadering van de beveiliging van de netwerkrand. Deze ontwikkeling leidt in sneltreinvaart tot de introductie van nieuwe cloudgebaseerde architecturen. Het uitbreiden van de beveiliging naar elk verbindingspunt is van cruciaal belang nu deze nieuwe architecturen op het toneel verschijnen en de overstap naar de cloud van start gaat.
 
Juniper Secure Edge biedt gebruikers beveiligde toegang tot alle applicaties en IT-resources die zij nodig hebben. Naast een soepele gebruikerservaring biedt de oplossing:

  • Geïntegreerd beheer van beleidsregels vanuit één UI voor alle beveiligingstoepassingen. Gebruikers kunnen eenmalig beleidsregels instellen en die vervolgens overal op toepassen. Zo kunnen ze op basis van één beleidsregel de toegang van gebruikers tot applicaties, IPS, bescherming tegen malware en internettoegang regelen. Het geïntegreerd beleidsbeheer minimaliseert beleidslacunes, maakt een einde aan menselijke fouten en draagt bij aan een consistent veilige omgeving, van de netwerkrand tot het datacenter.
  • Beveiliging van de toegang van gebruikers vanaf elke locatie. Secure Edge biedt ondersteuning voor alle werknemers: op kantoor, thuis en onderweg. De oplossing biedt hen veilige toegang tot alle applicaties en IT-bronnen die ze nodig hebben om effectief hun werk te doen. De beveiligingsregels volgen hen overal en beschermen hun apparaat en applicaties zonder de noodzaak om beleidsregels te kopiëren of aan te maken.
  • Dynamische zero trust-segmentatie. Organisaties kunnen hun data veilig houden op basis van identiteit- en risicogebaseerde beleidsregels. Secure Edge biedt een consistent kader van beveiligingsregels die zich automatisch aanpassen aan nieuwe risico’s en aanvalstechnieken. De oplossing biedt werknemers en externe partijen zoals onderaannemers geautomatiseerde mechanismen voor fijnmazig toegangsbeheer op basis van beleidsregels.
  • Bescherming van de bestaande investeringen. Secure Edge biedt organisaties de mogelijkheid om gebruik te blijven maken van hun bestaande investeringen en soepel en op eigen tempo over te stappen op een complete SASE-architectuur. Ook vereenvoudigt de oplossing het beheer. Klanten van Juniper kunnen gebruikmaken van de fysieke, virtuele, gecontaineriseerde en nu ook vanuit de cloud aangeleverde SRX-firewall. Deze wordt integraal beheerd door Security Director Cloud op basis van een single-policy framework. Organisaties beschikken daarmee over een volledig overzicht en consistente beveiliging aan de netwerkrand en in het datacenter via één UI.
  • Integratie met elke gewenste identity provider. Secure Edge biedt organisaties de mogelijkheid om de identity provider te kiezen die het beste op hun behoeften aansluit. Dit is mogelijk dankzij integratie met vooraanstaande identity providers zoals Azure AD en Okta en ondersteuning voor SAML 2.0.
  • In de praktijk bewezen beveiliging. Juniper meldt dat zijn bescherming uitvoerig is getest en geschikt bevonden is door onafhankelijke partijen. De oplossing blijkt effectief te zijn tegen client- en server-side exploits, malware en command & control-verkeer, ongeacht de locatie van gebruikers en applicaties. Zo kende CyberRatings.org Juniper van alle leveranciers van beveiligingsoplossingen de hoogste effectiviteitsscore (99,5%) toe in de categorie ‘Enterprise Firewall’. En tijdens de Advanced Threat Defense-test van ICSA Labs in het vierde kwartaal van 2021 gaf Juniper blijk van een effectiviteit van 100% zonder enige false positives. Secure Edge maakt het mogelijk om beleidsregels vanuit de cloud toe te passen. De in de praktijk bewezen technologieën voor bedreigingspreventie dragen bij aan consistente beveiliging.

'Grote stap in de SASE-markt'

“Het doet ons een genoegen om met Juniper Secure Edge de volgende grote stap te zetten in de SASE-markt”, zegt Samantha Madrid, vice president Security Business & Strategy bij Juniper Networks. “We hebben onze klanten eerst in staat gesteld om de beveiliging vanaf elke locatie te beheren via één UI met Security Director Cloud. Juniper Secure Edge biedt hen nu de mogelijkheid om hun mobiele en thuiswerkers naadloos te beschermen met consistente beveiligingsregels die hen overal volgen. Ze kunnen daarbij gebruik blijven maken van hun bestaande investeringen terwijl ze overstappen op een vanuit de cloud aangeleverde architectuur. Secure Edge maakt het eenvoudig om effectieve bescherming tegen cyberbedreigingen te bieden zonder het overzicht te verliezen.”
 
Bij de overstap op een SASE-architectuur komt een hoop kijken. Organisaties moeten een doordachte aanpak hanteren om veilig te blijven. Juniper helpt hen hiermee op weg. Secure Edge bouwt voort op de Connected Security-strategie van Juniper en zorgt voor een convergentie tussen netwerk- en beveiligingstechnologie. Daarmee ontstaat een bedreigingsbewust netwerk dat alle clients en applicaties veilig houdt, zowel op locatie als in de cloud.
 
"Terwijl hybride werkkrachten de norm worden, is het essentieel om gebruikers een zo veilig mogelijke ervaring te bieden. Organisaties moeten zero trust principes toepassen om werknemers veilige toegang te geven tot de data en applicaties die nodig zijn om hun werk overal uit te voeren. Juniper begrijpt deze noodzaak en voorziet organisaties van de tools die ze nodig hebben om deze migratie naadloos te laten verlopen. Met Juniper Secure Edge kunnen IT teams hun overgang naar een SASE architectuur vereenvoudigen door gebruik te maken van de voordelen van een single stack security oplossing met uniform beleidsbeheer in een enkele UI. Organisaties kunnen nu echt profiteren van de operationele efficiëntie die een SASE-architectuur belooft", zegt John Grady, Senior Analyst bij Enterprise Strategy Group.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!