Redactie - 03 februari 2022

Azerion krijgt beursnotering op Euronext Amsterdam

Azerion krijgt beursnotering op Euronext Amsterdam image

Azerion, een snelgroeiend digitaal entertainment- en mediabedrijf, en European FinTech IPO Company 1 BV (EFIC1), een Special Purpose Acquisition Company (SPAC) genoteerd aan Euronext Amsterdam, hebben met succes hebben hun bedrijfscombinatie op 1 februari 2022 afgerond.  Als onderdeel van de voltooiing van de bedrijfscombinatie is de rechtsvorm van de gecombineerde vennootschap omgezet in een naamloze vennootschap en is deze omgedoopt tot Azerion Group.

Azerion is een pan-Europees digitaal entertainment- en mediaplatform. Het geïntegreerde platform van Azerion biedt technologische oplossingen om de aankoop en verkoop van digitale reclame te automatiseren voor mediakopers en -verkopers. Content makers, digitale uitgevers en adverteerders werken samen met Azerion om miljoenen mensen over de hele wereld te bereiken, die games en entertainmentconcepten spelen, om betrokkenheid, loyaliteit te vergroten en e-commerce te stimuleren. Sinds de oprichting in 2014 door twee Nederlandse ondernemers, heeft Azerion een snelle expansie doorgemaakt dankzij organische groei en strategische overnames. Het hoofdkantoor van Azerion is gevestigd in Amsterdam, Nederland.

AWS

Azerion kondigde onlangs aan dat het Amazon Web Services (AWS) heeft geselecteerd als voorkeurscloudprovider. Samen met AWS richt Azerion zich op drie belangrijke pijlers: kostenoptimalisatie, time-to-market en security. Deze focus is gekozen met het doel om nieuwe games sneller op de markt te brengen en tegelijkertijd de ervaringen van gamers met bestaande games te verbeteren.

Een samenwerking tussen Azerion en het prototype team van AWS heeft een ‘proof of concept’ opgeleverd met behulp van Amazon Sagemaker, Amazon EMR en Amazon ECS services. Het resultaat van deze gezamenlijke inspanning is een machine learning-oplossing voor het voorspellen van de kans op een advertentieverkoop voor uitgaande advertentiebiedingsverzoeken. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!