Alphabet maakt resultaten vierde kwartaal en boekjaar 2021 bekend

Sundar Pichai, CEO van Alphabet en Google

02-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Alphabet maakt resultaten vierde kwartaal en boekjaar 2021 bekend

Alphabet heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het kwartaal en het fiscale jaar eindigend op 31 december 2021. De jaaromzet steeg met 41 procent naar 257,6 miljard dollar en de nettowinst naar 76 miljard dollar.

Sundar Pichai (foto), CEO van Alphabet en Google, zei: "Onze diepe investering in AI-technologieën blijft buitengewone en nuttige ervaringen voor mensen en bedrijven stimuleren, met onze belangrijkste producten. In het vierde kwartaal zagen we een aanhoudende sterke groei in onze advertentieactiviteiten, waardoor miljoenen bedrijven floreerden en nieuwe klanten vonden, een driemaandelijks verkooprecord voor onze Pixel-telefoons ondanks leveringsbeperkingen, en onze cloudactiviteiten bleven sterk groeien.”

Ruth Porat, CFO van Alphabet en Google, zei: "Onze omzet in het vierde kwartaal van 75 miljard dollar, een stijging van 32% jaar op jaar, weerspiegelt de brede kracht in de uitgaven van adverteerders en de sterke online activiteit van de consument, evenals een substantiële aanhoudende omzetgroei van Google Cloud. Onze investeringen hebben ons geholpen deze groei te stimuleren door de diensten te leveren die mensen, onze partners en bedrijven nodig hebben, en we blijven investeren in kansen op de lange termijn.”

Google Cloud is overigens verliesgevend. Voor het volledige jaar verlaagde Google Cloud de afschrijvingskosten met 2,6 miljard dollar. Het verlies bedroeg 890 miljoen dollar in het vierde kwartaal en 3,1 miljard dollar over het hele jaar. Partners hielpen vorig jaar de groei van Google Cloud te versnellen, adus de directie.

Lees meer hier: Financiële hoogtepunten Q4 2021

 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters