IBM koopt telco specialist Sentaca

03-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM koopt telco specialist Sentaca

IBM heeft aangekondigd dat het Sentaca heeft overgenomen, een leverancier van telco-adviesdiensten en -oplossingen. De overname zal IBM's hybride cloudadviesactiviteiten versnellen en cruciale vaardigheden toevoegen om communicatieserviceproviders (CSP's) en mediagiganten te helpen moderniseren op meerdere cloudplatforms, te innoveren en hun bedrijven te transformeren.

Met het hoofdkantoor in Boston, Massachusetts , bouwt en migreert Sentaca's team van zeer ervaren technologieconsultants in de VS en Canada bedrijfskritieke applicaties op toonaangevende cloudserviceproviders en open-sourceplatforms zoals Red Hat OpenShift en OpenStack. Sentaca ondersteunt sinds de oprichting in 2008 digitale transformatie, netwerken van de volgende generatie en een verbeterde consumentenervaring voor CSP's en mediabedrijven.

Sentaca zal toetreden tot de snelgroeiende Hybrid Cloud Services-activiteiten van IBM Consulting om de strategische en technologische uitdagingen van klanten op te lossen, zoals eigendomskosten, het genereren van inkomsten, schaalbare en veilige architectuur, en kansen aan te pakken, waaronder 5G, IoT en streaming die de creatie en levering van nieuwe diensten. Sentaca's domeinexpertise, activa en klantrelaties zullen IBM helpen om aan de vraag van de industrie te voldoen en zijn positie als een vooraanstaande systeemintegrator voor de opkomende netwerk- en 5G-markt te versterken.

"Ons doel is om moderne netwerken te helpen gedijen in een open, hybride cloudomgeving die edge en 5G tot leven zal brengen voor bedrijven en consumenten", zegt John Granger, Senior Vice President, IBM Consulting. "De toename van mobiele apparaten, draadloze connectiviteit en nieuwe mediaplatforms zorgt voor convergentie tussen telecom, media en entertainment, wat onze overname van Sentaca des te waardevoller maakt voor onze klanten."

Sinds Arvind Krishna CEO van IBM werd, heeft het bedrijf meer dan 20 bedrijven overgenomen – alleen al 10 in Consulting – om zijn hybride cloud- en AI-mogelijkheden te versterken. De aankondiging van de overname van Sentaca volgt op verschillende overnames door IBM van toonaangevende cloudadviesbureaus - Nordcloud, Taos , BoxBoat en SXiQ - in 2021, waardoor IBM's multicloud-transformatie, managementexpertise en -mogelijkheden in Europa en Noord-Amerika aanzienlijk werden uitgebreid .

"Sentaca's diepgaande kennis en ervaring van telecomnetwerken, in combinatie met onze expertise in hybride multi-cloud- en automatiseringsdiensten en -oplossingen, past perfect bij de telco/5G-strategie van IBM", zegt Phil O'Neill , CEO van Sentaca. "We zijn erg verheugd om ons bij het IBM-team aan te sluiten en om toegang te krijgen tot extra middelen en platforms om nog grotere en ambitieuzere cloudtransformatieprojecten voor ondernemingen binnen de telecom- en media-industrie te realiseren."

Terug naar nieuws overzicht