HP neemt Choose Packaging over

03-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP neemt Choose Packaging over

HP Inc. heeft de overname aangekondigd van Choose Packaging, een bedrijf voor verpakkingsontwikkeling en uitvinder van de enige commercieel verkrijgbare papieren fles zonder plastic ter wereld.

De gepatenteerde technologie van Choose biedt een alternatief voor plastic flessen en kan een breed scala aan vloeibare producten bevatten. De nieuwe, op papier gebaseerde flessen zijn gemaakt van natuurlijk voorkomende en niet-giftige materialen en maken de weg vrij voor een nieuwe standaard voor wereldwijde botteloplossingen.

"Deze acquisitie is een goed voorbeeld van hoe we onze capaciteiten in aantrekkelijke branches zoals duurzame verpakkingen blijven versterken en tegelijkertijd vooruitgang boeken met de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van HP", zegt Savi Baveja, Chief Strategy & Incubation Officer, HP Inc."Choose heeft een echt gedifferentieerde technologie gebouwd en we zijn verheugd dit getalenteerde team te verwelkomen in de HP-familie."

HP is goed gepositioneerd om de op vezels gebaseerde duurzame verpakkingsmarkt van 10 miljard dollar te verstoren. HP's eerste stap in het transformeren van deze industrie was de introductie van zijn 3D-printen-enabled Molded Fibre Tooling Solution , ontworpen om aanpasbare, op glasvezel gebaseerde producten sneller en goedkoper op de markt te brengen.

Met de integratie van Choose in zijn personalisatie- en 3D-printactiviteiten, zal HP zich concentreren op het opschalen van zijn technologie en klantenvoetafdruk om de adresseerbare markt uit te breiden. Er wordt elk jaar meer dan 150 miljoen ton plastic voor eenmalig gebruik geproduceerd en HP is van plan deze markt te verstoren met op vezels gebaseerde, 100% plasticvrije verpakkingen.

"Als een bedrijf voor de ontwikkeling van plasticvrije verpakkingen hebben we met succes technologie gecreëerd die een levensvatbaar alternatief kan bieden voor plastic flessen om PET-verpakkingen voor eenmalig gebruik te elimineren", zegt James Longcroft, oprichter en directeur van Choose Packaging . “HP's capaciteiten en expertise van wereldklasse kunnen helpen om onze impact op mondiaal niveau te vergroten. We zijn verheugd om ons bij het HP-team te voegen en hadden geen betere match kunnen kiezen in termen van onze gedeelde doelen voor zaken, technologie, duurzaamheid en een op waarden gerichte cultuur.”

Terug naar nieuws overzicht