Cryptocurrency uitwisseling platform FTX.COM haalt kapitaal op

03-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cryptocurrency uitwisseling platform FTX.COM haalt kapitaal op

FTX Trading, eigenaar en exploitant van cryptocurrency uitwisseling platform FTX.COM, heeft de afsluiting aangekondigd van een Series C-inzamelingsactie van 400 miljoen dollar, waarmee de de waardering van het bedrijf tot 32 miljard dollar. Aan de ronde deden onder meer Temasek, Paradigm, Ontario Teachers' Pension Plan Board, NEA, IVP, SoftBank Vision Fund 2, Lightspeed Venture Partners, Steadview Capital, Tiger Global en Insight Partners mee.

Het bedrijf maakte ook bekend dat alle investeerders die betrokken waren bij de Series C-verhoging gelijktijdig hebben deelgenomen aan de eerder aangekondigde FTX US Series A-financieringsronde, die FTX US op 8 miljard dollar waardeerde .

De Series C-ronde is de derde inzamelingsactie in de afgelopen zes maanden voor FTX.COM, waarmee het totale opgehaalde bedrag op 1,8 miljard dollar komt, waarbij de waardering van FTX in die periode met meer dan 75% is gestegen. Veel van de investeerders die bijdroegen aan de Series C namen ook deel aan eerdere rondes, wat het geloof van de investeerders in de visie van het bedrijf en hun voortdurende steun voor de explosieve groei van FTX aantoont.

FTX CEO, Sam Bankman-Fried, merkte op: "Onze Series C-financieringsronde vertegenwoordigt een mijlpaal voor FTX, aangezien we in zes maanden bijna 2 miljard dollar hebben opgehaald . Deze ronde zal onze voortdurende missie ondersteunen om innovatieve producten en diensten op de markt te brengen als evenals het uitbreiden van ons wereldwijde bereik met extra licenties over de hele wereld. Met de voortdurende steun van onze toegewijde investeerders en gebruikersbasis, zal FTX blijven communiceren met regelgevers om de toegang tot digitale activa op een veilige en conforme manier te vergemakkelijken. We kijken ernaar uit om samen te werken samen met onze investeerders om onze missie te verwezenlijken en onze enorme groei in 2022 en daarna voort te zetten."

FTX is aanzienlijk gegroeid sinds het bedrijf werd gewaardeerd op 25 miljard dollar tijdens de Series B-1-ronde in oktober 2021 , waarbij het gebruikersbestand van het bedrijf met 60% groeide en het gemiddelde dagelijkse handelsvolume met 40% toenam, tot een dagelijks volume van ongeveer $ 14 miljard . Sinds oktober heeft FTX zich gevestigd als de op twee na grootste cryptobeurs ter wereld en de grootste beurs buiten China . Het bedrijf heeft onlangs ook FTX Ventures gelanceerd, een durfkapitaalfonds van 2 miljard dollar dat is opgericht om de wereldwijde acceptatie van blockchain, cryptocurrency en Web3 te bevorderen.

Terug naar nieuws overzicht