Cisco komt met eigen superchip, Wifi 6E en Private 5G

04-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco komt met eigen superchip, Wifi 6E en Private 5G

Cisco introduceert nieuwe producten die het nog gemakkelijker maken om vanuit overal te kunnen werken: thuis, op kantoor of onderweg. Een succesvolle hybride werk strategie beperkt zich volgens het bedrijf niet enkel tot de praktische ondersteuning van medewerkers op afstand, het gaat ook over het vermogen om veranderingen snel in te passen in de organisatie.

Cisco presenteert daarom verschillende nieuwe technologieën die de netwerk- en digitaliseringscapaciteit van bedrijven versterken. Hybride werken vraagt een nog grotere flexibiliteit van bedrijven om medewerkers te helpen succesvol te zijn in de dynamische en veranderende werksituaties die ermee gepaard gaan. De impact van mobiel werken en het gebruik van hoogwaardige video toepassingen in ons dagelijks gebruik leidt tot de noodzaak van een krachtig netwerk, met een hoge bandbreedte met zero-trust beveiliging.

Cisco introduceert daarom high-end Wifi 6E-access points die naast de klassieke 2,4 en 5Ghzfrequenties ook gebruik maken van 6Ghz voor extra capaciteit. Daarnaast voegt Cisco zijn superchip Silicon One toe aan zijn Catalyst-switches, en komt er ook een draadloze netwerkdienst op Private 5G in samenwerking met serviceproviders. "Hybride werken is het heden en de toekomst, maar de prestaties van medewerkers zijn evenredig met de kracht, wendbaarheid en flexibiliteit van bedrijfsnetwerken", zegt Todd Nightingale, Executive Vice President en General Manager, Enterprise Networking en Cloud, Cisco. "Vandaag lanceren we nieuwe draadloze netwerkoplossingen met de nieuwste Wifi 6E-standaard en ook Private 5G-netwerken, plus nieuwe netwerkswitches met onze supersnelle en erg energiezuinige Silicon One-chips. We connecteren alles en iedereen en versterken zo de productiviteit, veerkracht en wendbaarheid van onze klanten in deze nieuwe realiteit van hybride werken."

De nieuwe innovaties voor draadloze en vaste netwerken:

Wi-Fi 6E (Catalyst 9136 en Meraki MR57): met Wifi 6E breidt Cisco de capaciteit van zijn access points verder uit, tot meer dan een gigabit per seconde. De nieuwe Cisco Wifi 6E-producten van Catalyst en Meraki zijn ontwikkeld voor de meest veeleisende hybride bedrijfsomgevingen.

Cisco Private 5G: met Cisco's Private 5G managed service krijgen organisaties een draadloze verbinding die klaar is voor zowel hybride kantoorwerk als het Internet of Things. Cisco werkt hiervoor nauw samen met serviceproviders.

Catalyst 9000X Switches: deze nieuwe Catalyst-backbone switches leveren de snelheid, bandbreedtecapaciteit en schaalbaarheid die nodig is voor 100G/400G-netwerken, zero-trust beveiliging en meer energie-efficiëntie.

Silicon One voor bedrijven: Cisco voegt Silicon One toe aan zijn Catalyst-portfolio. Oorspronkelijk ingezet voor telecomoperators en grote datacenters, maar inmiddels zijn de zeer snelle en energiezuinige chips ook te gebruiken in bedrijfsnetwerken. Met name de nieuwe Catalyst 9500X en 9600X Series switches maken gebruik van Cisco’s Silicon One Q200 chip

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter