Dassault Systèmes maakt jaarcijfers bekend

07-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dassault Systèmes maakt jaarcijfers bekend

3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het vierde kwartaal van 2021, dat eindigde op 31 december. Tevens heeft het bedrijf de resultaten van fiscaal jaar 2021 gepubliceerd. De totale omzet groeide in het vierde kwartaal met 10% naar bijna 1,37 miljard euro. In geheel 2021 realiseerde het bedrijf een omzet van 4,86 miljard euro, een toename van 11% in vergelijking met 2020 (IFRS in constante valuta).

Markten transformeren
Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes: "Tien jaar geleden, in februari 2012, onthulden we onze nieuwe merkidentiteit: ‘The 3DEXPERIENCE Company’ en ons bedrijfsdoel: ‘harmoniseer product, natuur en leven’. Nu is de betekenis van die strategie duidelijk: onze klanten en partners hebben de ervaringseconomie omarmd. Zij transformeren alle markten met duurzaamheid en mensgerichtheid, als centrale pijlers van een nieuw tijdperk. We zien dit weerspiegeld in onze sterke resultaten in 2021.”

Alles draait om ervaringen
“De ervaringseconomie, die door de pandemie in een stroomversnelling is gebracht, leidt tot nieuwe verwachtingen bij burgers, consumenten, patiënten en studenten. Dit komt tot uiting in ons dagelijks leven.”
De mobiliteit van morgen is niet langer een kwestie van alleen voertuigen. Het gaat om wenselijke, duurzame mobiliteitservaringen.
De gezondheidszorg van morgen is veel meer dan medicijnen en therapieën. Het gaat om de patiëntreis en precisiegeneeskunde.
De steden van morgen zijn niet alleen een verzameling gebouwen, straten en voorzieningen. Het gaat om levenskwaliteit en kwaliteit van de dienstverlening.

“Om deze transformaties te ondersteunen, is een holistische aanpak nodig”, aldus Charlès. “De vernieuwers van vandaag en morgen moeten denken in termen van ‘universa’, oftewel organische systemen die creëren, produceren en een ervaring leveren in een circulaire economie. Met de 3DEXPERIENCE IFWE Loop combineren we waardecreatie, gebruikerservaring en design. Daarmee omvatten we de volledige experience-lifecycle. Dit is te realiseren met virtual twin-ervaringen op basis van modellering en simulatie, bewijs uit de echte wereld en immersieve virtual reality.”

Focus op komende 20 jaar
“Wij hebben onlangs het 40-jarig bestaan van Dassault Systèmes gevierd: twee generaties vernieuwers hebben de kracht van virtuele werelden laten zien om ontwrichtende innovaties te bedenken en te creëren. De focus is nu gericht op onze volgende horizon: 2040. Ons doel is om leider in duurzame innovatie te zijn en onze klanten in de voorhoede te blijven positioneren in de maakindustrie, zorgsector en de bouw- en infrastructuurmarkt. Hiertoe hebben wij de volgende generatie leiders aangesteld. Met Pascal Daloz als Chief Operating Officer en Rouven Bergmann als Chief Financial Officer, zijn we goed gepositioneerd om de enorme kansen die voor ons liggen succesvol te benutten voor de komende jaren.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel, 3D