Cognizant meldt omzet groei

07-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cognizant meldt omzet groei

Cognizant heeft haar financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige jaar 2021 bekendgemaakt. De omzet in het vierde kwartaal steeg naar 4,8 miljard dollar en de jaaromzet steeg naar 18,5 miljard dollar.

"Ik ben trots op de brede vooruitgang van Cognizant in het afgelopen jaar. We hebben onze strategie met succes uitgevoerd door onze digitale portfolio op een zinvolle manier uit te breiden, onze internationale aanwezigheid te versterken en onze klanten te helpen succesvol te zijn", aldus Brian Humphries, Chief Executive Officer. "We gaan 2022 in met momentum en vertrouwen dat onze getalenteerde medewerkers ons positioneren om de substantiële marktkansen te grijpen."

De omzet van Financial Services groeide met 18,5% op jaarbasis, of 18,8% in constante valuta, inclusief de Samlink-impact van Q4 2020 van positieve 900 basispunten en het voordeel van recent afgeronde acquisities. Zowel de bank- als de verzekeringsgroei verbeterde, gedreven door de vraag naar digitale diensten. Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door de voortdurende focus van klanten op kostenoptimalisatie van de ondersteuning van hun legacy-systemen en -activiteiten.

De opbrengsten uit Healthcare stegen met 7,9% op jaarbasis, of 8,2% in constante valuta. De omzetgroei werd geleid door life sciences, die werd aangedreven door een toegenomen vraag naar digitale diensten. De omzetgroei bij zorgklanten werd gedreven door onze geïntegreerde softwareoplossingen.

De opbrengsten uit Products and Resources stegen met 17,7% op jaarbasis, of 18,0% in constante valuta, inclusief het voordeel van recent voltooide acquisities en omzetgroei dankzij de adoptie van digitale technologieën door onze klanten. De vraag bij klanten in de productie, logistiek, energie en nutsbedrijven bleef sterk en we hebben gedurende 2021 een aanhoudende vraag gezien in de detailhandel, consumptiegoederen, reizen en horeca na de negatieve impact van de pandemie in 2020.

De opbrengsten uit Communicatie, Media en Technologie stegen met 12,6% op jaarbasis, of 13,1% in constante valuta. De omzetgroei omvatte het voordeel van recent afgeronde acquisities en een aanhoudend sterke vraag van technologieklanten.

 

Terug naar nieuws overzicht