Tiger Technology integreert file en object storage

Alexander Lefterov

07-02-2022 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Tiger Technology integreert file en object storage

AWS S3-objectstorage mag dan een defacto standaard zijn, bedrijven die voor Cloud First gaan, komen uitdagingen tegen. Applicaties die ontwikkeld zijn voor file storage werken niet direct naadloos samen met objectopslag. Er moet een conversie gemaakt worden tussen de twee bestandsstructuren. Tiger Bridge van het Bulgaarse Tiger Technology is dan een oplossing.

De uit Bulgarije afkomstige startup Tiger Technology heeft op het kruispunt van technologieën een markt ontdekt. Dutch IT-channel sprak met Alexander Lefterov (foto), CEO en oprichter van Tiger Technology. "Nu steeds meer bedrijven de cloud omarmen (Cloud First), is integratie soms een uitdaging. Maar al te vaak wordt dan een hybride aanpak gekozen met on-prem filestorage en objectstorage in de cloud. Een simpele eigenschap als ACL (Access Control List), ontbreekt bij objectstorage in de cloud maar is wel cruciaal voor de bestaande apps. Standaard interfaces zoals Google Drive vangen dit soort topics in hun eigen apps automatisch af. Een tijdelijke (hybride) oplossing vraagt naar een structurele aanpak. De Tiger Bridge interface is dat.  Onder het motto: van Amazon bucket naar file folder meta data, realiseert de software een naadloze real time conversie tussen twee werelden", aldus Lefterov.

De interface zorgt ervoor dat alleen de gegevens die nodig zijn uit de cloud worden opgehaald, zodat de kosten voor egress en gegevensoverdracht aanzienlijk worden verlaagd. Het integreert door clouddiensten verwerkte gegevens, zoals object-, spraak- of gezichtsherkenning, in legacy-workflows door de juiste koppelingen te maken. Daarnaast borgt het Active Directory-machtigingen en bestandsattributen. De controle over gebruikerstoegang is dus zeker gesteld. De aanpak is compatibel met alle grote cloudproviders en ondersteunt multi-cloudscenario's.

"Dankzij Tiger Bridge kunnen op Windows-systemen nu applicaties gebruikt worden die file native zijn. Gebruikers kunnen hun object storage opslag in de cloud gebruiken voor toepassingen die niet cloud native zijn. Bedrijven met een on-prem first benadering kunnen nu hun applicatie combineren met cloudstorage en zo de migratie naar cloud maken. Nieuwe toepassingen die veelal “Born in de cloud” zijn, werken dan naast legacy producten. Verticals, zoals videobewakings oplossingen, kunnen met deze applicatie direct objectstorage gaan gebruiken", aldus Lefterov.

Voor Linux en Mac heeft men nog geen versie van de software kunnen ontwikkelen.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Software