PAQT lanceert SaaS-desk voor online ondernemers

07-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

PAQT lanceert SaaS-desk voor online ondernemers

Je bent specialist in jouw vakgebied en ziet een enorme kans voor de markt. Je loopt al langer met het idee voor een innovatief product rond of wilt juist jouw platform naar het volgende niveau brengen, maar waar vind je de juiste investering om dit te doen? Aan welke technische voorwaarden moet jouw oplossing voldoen en door wie laat je dit ontwikkelen? Dit zijn allemaal terechte vragen waar veel SaaS-ondernemers tegenaan lopen. Ondernemer Maurits Dijkgraaf introduceert in reactie op deze vragen een nieuw platform: de SaaS-desk.

"Meer dan tien jaar geleden lanceerde ik tijdens mijn studietijd mijn eerste SaaS-product. Een platform ontwikkelen was nieuw in die tijd, elke stap in het proces moest ik zelf onderzoeken en uitwerken. Dit leverde waardevolle kennis op die ik de afgelopen jaren op informele wijze heb gedeeld met andere SaaS-ondernemers. Ondertussen heb ik tientallen platformen gelanceerd en elke keer weer leveren de gesprekken met ondernemers mij veel energie en inspiratie op. Daarom hebben we vanuit PAQT besloten om deze kennis en kunde te gaan bundelen op één plek", legt Maurits uit. "We zijn gestart met een aantal basisartikelen en whitepapers, binnenkort komen hier nog meer artikelen, cases en interviews met ervaren SaaS-ondernemers bij."

Software ontwikkelen begint bij een plan

Software as a Service (SaaS) is al jaren aan een opmars bezig. Ondernemers met innovatieve ideeën voor ingewikkelde en dagelijkse problemen maken met SaaS hun ideeën voor iedereen toegankelijk, middels software. Op de SaaS-desk zet PAQT stap voor stap uiteen aan welke stappen en voorwaarden je moet denken, nog voordat je software laat ontwikkelen.

"Veel ondernemers missen, net als ik in mijn begindagen, een partner die met ze meedenkt. Iemand die verstand heeft van Intellectueel Eigendom, de inrichting van je organisatie en processen. Een partner die weet hoe een MVP eruit moet zien om je product te testen en weet welke wegen je moet bewandelen om je SaaS-oplossing te financieren", voegt Maurits toe. "Ik heb dit met vallen en opstaan geleerd, met de nieuwe desk hoop ik dit proces bij andere ondernemers een stuk makkelijker te maken." Meer informatie is beschikbaar op de website van PAQT.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

SaaS, Cloud, Digital
Cloud