Copaco Cloud en Ydentic biedt partners licentiebeheer

09-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Copaco Cloud en Ydentic biedt partners licentiebeheer

Door de samenwerking met Ydentic biedt Copaco haar Managed Service Providers een portaal aan om gebruikers- en werkplekbeheer te vereenvoudigen. De koppeling met de Copaco Cloud-marketplace zorgt ervoor dat gebruikerslicenties ook in de Ydentic-omgeving kunnen worden aangeschaft, geactiveerd en gesynchroniseerd. Daardoor kunnen moderne werkplekken sneller en eenvoudiger worden uitgerold en beheerd.

Ydentic laat de beheerfunctionaliteiten van meerdere services samenkomen in één selfservice-portaal. IT-beheerders kunnen daardoor onder meer eenvoudig gebruikers aanmaken, rechten toewijzen en applicaties beschikbaar stellen. Ydentic ondersteunt lokale, hybride en alle volledige Microsoft-cloud omgevingen. Door de nieuwe, naadloze integratie met Copaco Cloud-marketplace kunnen vanuit Ydentic direct gebruikslicenties worden besteld, toegewezen en geactiveerd. Dat betekent een aanzienlijke vergroting van de efficiëntie van het gebruiksbeheer van licenties.

Jorn Wittendorp, CEO Ydentic: “Wij begrijpen dat de hedendaagse MSP’er slimme tools nodig heeft om de complexiteit rondom het beheer van de moderne werkplek te automatiseren. Het aankopen van licenties speelt daarbij een belangrijke rol. Met onze integratie bieden wij Copaco-partners de mogelijkheid om deze werkplek nog eenvoudiger te beheren en de licenties af te nemen en te beheren vanuit één portaal.”

Rob van den Bogaard, Teammanager Sales Copaco Cloud: “De samenwerking met Ydentic zorgt voor een veel efficiëntere on- en offboarding van gebruikers. Dat maakt het voor onze partners veel gemakkelijker om sneller nieuwe werkplekken uit te rollen en te beheren. Zij kunnen voortaan, precies wanneer dat nodig is, de relevante licenties activeren en deactiveren. De gehele leveringsketen naar de eindklanten van onze partners wordt zo optimaal ingericht.”

Terug naar nieuws overzicht
Software