Wouter Hoeffnagel - 10 februari 2022

Solvinity verzorgt Justitie Beveiligde Internet Toegang voor ministerie van JenV

Solvinity verzorgt Justitie Beveiligde Internet Toegang voor ministerie van JenV image

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid gaat met Solvinity een langjarige samenwerking aan voor Justitie Beveiligde Internet Toegang (JuBIT3) en de daaraan gerelateerde dienstverlening. Naast het ontwerp, de implementatie en het beheer van dit centrale koppelvlak tussen het afgeschermde interne netwerk en externe netwerken zoals het internet en cloud-platformen, levert Solvinity ook aanvullende managed diensten voor de achttien sectoren van het ministerie. JuBIT3 is de innovatieve opvolger van JuBIT2, dat sinds 2012 bij Solvinity in beheer is.

Veilige verbindingen met externe netwerken zijn voor het ministerie van groot belang voor de dienstverlening aan burgers en bedrijfsleven. Zeker nu het aantal digitale dreigingen vanuit deze externe netwerken toeneemt. Data- en informatiesystemen worden steeds waardevollere doelwitten. Het is dus cruciaal dat toegangs- en informatiebeveiliging op orde zijn.

Jupiter-platform

Om de toegang tot externe netwerken te beveiligen, heeft Solvinity het Jupiter-platform ontworpen: het ‘Justice Platform Infrastructure for Internet, Exploration and Resilience’. Jupiter wordt geleverd als combinatie van security-, hosting- en monitoringsdiensten, zodat kwaadaardig informatieverkeer gefilterd wordt en aanvallen op gemeenschappelijke diensten, vitale systemen én het interne netwerk voorkomen kunnen worden.

Het ministerie erkent daarbij de noodzaak voor continue innovatie in de snel veranderende digitale wereld van vandaag. Solvinity zal daarom in samenwerking met het ministerie doorlopend met initiatieven komen om de dienstverlening te verbeteren en deze veiliger, efficiënter en wendbaarder te maken. Aandachtsgebieden zijn met name procesautomatisering en -optimalisatie.

“Ik ben ontzettend trots op het vertrouwen van het ministerie om ook de JuBIT3-dienstverlening aan Solvinity te gunnen”, zegt Hans van den Broek, CEO van Solvinity. “Het is een groot compliment aan al onze medewerkers en partners, die al meer dan tien jaar dag en nacht in touw zijn om het ministerie te voorzien van betrouwbare en veilige platformdiensten. Met de keuze voor Solvinity kiest het ministerie voor een innovatieve partner die begrijpt wat nodig is om ook in de toekomst op een veilige manier te kunnen werken.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!