Hardware Innovator of the Year: Wie wint deze Dutch IT-channel Award?

11-02-2022 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Hardware Innovator of the Year: Wie wint deze Dutch IT-channel Award?

De Dutch IT-channel Award voor Hardware Innovator of the Year gaat naar een leverancier die zich wist te onderscheiden met krachtige en innovatieve hardware. Welke vendor bracht in 2021 de meest vernieuwende apparaten op de markt en treedt in de voetsporen van de eerdere winnaars Lenovo en HP?

De genomineerden in deze categorie zijn:

AMD (Advanced Micro Devices) produceert microprocessoren en videokaarten voor personal computers. De leverancier uit Sunnyvale (Californië) dankt deze nominatie aan de AMD EPYC 7003 Series processor family, gelanceerd in maart 2021. De Amerikanen zelf spreken van de best presterende serverprocessoren ter wereld, onder meer geschikt voor high-performance computing, enterprise workloads en geavanceerde cloudtechnologieën. De processoren worden gebruikt in de snelste 'supercomputers' van dit moment, waaronder de Perlmutter, de HPE-computer die als nummer vijf prijkt in de bekende TOP500 List van juni 2021. In Nederland is AMD gevestigd in Heerhugowaard, de producten zijn onder andere te koop via Centralpoint.

Fujitsu was in 2021 onder meer druk met de realisatie van het Delft High-Performance Computing Centre (DHPC), dat een wezenlijke bijdrage moet leveren aan het onderzoek en het onderwijs op de Technische Universiteit (TU) Delft. Voor het oplossen en doorrekenen van complexe problemen hebben wetenschappers steeds meer behoefte aan (flexibele) rekenkracht. De innovaties, de hardware, de expertise en het partnerecosysteem van Fujitsu moeten van het DHPC een echte 'supercomputer' maken, met een rekenkracht die zich dynamisch aanpast aan de behoeften van lopende en nieuwe projecten. De samenwerking met de TU Delft is 'open en transparant', volgens Fujitsu de beste basis voor een succesvol project.

Flex IT en HP Nederland zijn samen genomineerd vanwege de circulaire productlijn 'HP Approved Selection by Flex IT'. Deze lijn met refurbished producten wordt op de markt gebracht om te besparen op kostbare grondstoffen, de ecologische voetafdruk te verkleinen en de levenscyclus van IT-producten te verlengen. De producten zijn nauwkeurig geselecteerde en gerevitaliseerde laptops, desktop-pc's en displays. Flex IT, gevestigd in Leiden, is wereldwijd de eerste distributiepartner die een dergelijk initiatief samen met HP naar de markt brengt. Beide partijen willen het vertrouwen in circulaire IT vergroten, maar ook eindgebruikers kosten laten besparen door hardware langer te gebruiken.

IBM is genomineerd vanwege zijn nieuwe processoropbouw met een 7 nm chip. De nieuwe processoren die de Amerikaanse technologiegigant onlangs op de markt bracht, zijn onderdeel van de Power10 Systems Innovaties. Power 10 is de nieuwste generatie IBM-servers, die door een geheel vernieuwde opbouw en nieuwe componenten en functionaliteiten 50 procent meer rekenkracht hebben dan hun voorgangers en 33 procent energiezuiniger zijn. Bovendien zijn deze nieuwe servers helemaal klaar voor toepassingen op het gebied van artificial intelligence (AI). Volgens IBM maken de servers de weg vrij voor een duurzamere, flexibelere business, op basis van een hybride cloud.

Panduit ontwikkelt slimme, schaalbare oplossingen voor datacenterinfrastructuren. De Amerikaanse leverancier, met een Nederlands magazijn in Almelo, liet in 2021 van zich horen met de datakast FlexFusion, naar eigen zeggen een uniek universeel platform voor alle soorten datacenters, serverruimtes en servicebehoeften, zoals hyperscale, edge en colocation. Met kenmerken als een voor 80 procent geperforeerde deur voor een betere luchtstroom en een 'best-in-class' draagvermogen van liefst 1588 kg, is dit modulaire concept geschikt voor de meest uitdagende installaties. Of het nu gaat om server- of netwerktoepassingen of hybride toepassingen; met een FlexFusion kast blijft een netwerk optimaal draaien, belooft Panduit.

Breng uw stem uit via www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards