Witold Kepinski - 11 februari 2022

Shopware ontvangt honderd miljoen dollar groeikapitaal

Shopware ontvangt honderd miljoen dollar groeikapitaal image

Shopware, leverancier van softwareoplossingen voor e-commerce platforms, kondigt aan dat het 100 miljoen dollar aan groeikapitaal heeft opgehaald bij investeringsmaatschappij Carlyle en de wereldwijde online betaaldienst PayPal.

Oprichters Sebastian en Stefan Hamann blijven co-CEO's en behouden een aanzienlijk meerderheidsbelang in Shopware. Het groeikapitaal van Carlyle en PayPal zal de internationale uitbreiding van Shopware en de ontwikkeling van nieuwe producten mogelijk maken.

Shopware, met het hoofdkantoor in Schöppingen (Duitsland), biedt een holistisch en flexibel omnichannel digital commerce platform met een rijke set aan functies gericht op de complexe B2C-, D2C-, B2B- en servicegedreven businessmodellen. Shopware's technologie is API-first en gebruikt een opensource architectuur waardoor merchants gemakkelijk kunnen schalen en tegelijkertijd unieke klantervaringen kunnen bieden. Het platform bedient een gevarieerd klantenbestand in verschillende bedrijfstakken met niet alleen een focus op geavanceerde mid-market merchants, maar ook op multinationale marktleiders, zoals Philips, Jägermeister en Aston Martin. In 2021 werd op het platform van Shopware een Gross Merchandise Value (GMV) van bijna 20 miljard dollar gerealiseerd. Na de succesvolle uitrol van Shopware 6 werd het bedrijf opgenomen in Gartner's Magic Quadrant voor Digital Commerce. Recente productinnovaties hebben het bedrijf gepositioneerd als een leider in de groeiende softwaremarkt van digital commerce voor mid-market merchants.

Doordat Carlyle veel ervaring heeft in de markt waarin Shopware opereert, kan het Shopware goed aanvullen en ondersteunen. Zo zal Carlyle Shopware helpen met het realiseren van internationale groei, het uitbreiden van de productportfolio en het uitvoeren van go-to-market strategieën. Het eigen vermogen voor de transactie wordt verstrekt door Carlyle Europe Technology Partners (CETP) IV, een fonds van 1,35 miljard euro dat investeert in kleine en middelgrote technologische ondernemingen. Carlyle heeft uitgebreide ervaring met het opschalen van softwarebedrijven, zoals P&I AG, Eggplant, The Foundry, NetMotion, en SER Group. Daarnaast beschikt het bedrijf over diepgaande kennis van digital commerce via het partnership met next-generation digitaal bureau DEPT en door investeringen in toonaangevende consumentenmerken en retailers zoals Beautycounter, END. en Every Man Jack.

Stefan Hamann, co-CEO van Shopware: "Deze financiering helpt ons onze internationale groei te versnellen waardoor Shopware in staat is om nieuwe kansen en mogelijkheden te grijpen. Als bedrijf zijn we er trots op dat we al vanaf dag één winstgevend zijn en we zijn verheugd om samen te werken met Carlyle en PayPal om zo de positionering van Shopware op de lange termijn verder uit te bouwen."

Co-CEO Sebastian Hamann voegt daaraan toe: "De afgelopen jaren hebben we gezien dat er meer behoefte is ontstaan aan open source oplossingen die uitstekende shopping experiences bieden. We zijn er klaar voor te profiteren van de groeikansen in de markt. We kijken er bovendien naar uit om samen met Carlyle en PayPal - twee bedrijven met veel expertise in digital commerce – een nieuwe groeifase in te gaan.”

Michael Wand, Managing Director en Co-Had van CETP, Carlyle, "Shopware, een bedrijf dat zich voor deze investering 100% op eigen kracht heeft ontwikkeld, is bij uitstek een kandidaat die past bij CETP's strategie om partnerships te sluiten met ambitieuze, door oprichters geleide technologiebedrijven Onze belangstelling werd gewekt door het zeer flexibele omnichannel platform van het bedrijf, het sterke momentum in het ondergewaardeerde segment van mid-market merchants en de sterke ondernemersdrift van de twee mede-oprichters. We kijken ernaar uit om de samenwerking te starten met Sebastian en Stefan, en de rest van het Shopware-team, en het bedrijf te laten uitgroeien tot een internationale leider op het gebied van digital commerce.”

Samen met CETP's directeur Constantin Boye zal Michael Wand toetreden tot de Raad van Bestuur van Shopware.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!