Zorgon start met Traineeship Zorg & IT voor applicatiebeheerders in de zorg

13-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zorgon start met Traineeship Zorg & IT voor applicatiebeheerders in de zorg

Zorgon is gestart met de de eerste groep van het nieuwe Traineeship Zorg & IT. De detacheerder biedt hiermee een snelle carrièrestap naar (functioneel) applicatiebeheer in de zorg en speelt hiermee concreet in op de toenemende vraag naar deze experts. Het traineeship kan in één jaar worden afgerond.

Het traineeship Zorg & IT is ontwikkeld voor mensen die snel willen doorgroeien tot functioneel applicatiebeheerder in de zorg. In het traineeship ontwikkelen zij zich tot professionals die aan de slag kunnen als implementatieconsultant, teamleider functioneel beheer, functioneel beheerspecialist of projectleider. Het traineeship combineert verschillende opleidingen en certificaten zoals Management in de Zorg, BISL, EDC-kennis en gebruikerstrainingen van softwareleveranciers met praktijkervaring binnen de VVT, GZ of gehandicaptenzorg, en voegt daar gedragstrainingen als uniek opleidingselement aan toe. 

Input van diverse zorgpartijen

Zorgon luisterde voor de ontwikkeling van het traineeship naar veel verschillende zorgpartijen. Ruben Petri, Unitdirector Zorgon, onderdeel van de Quoratio Groep vertelt: “Functioneel applicatiebeheer binnen de zorg is echt een vak apart. Uit gesprekken bleek dat de markt op zoek is naar mensen die snel kunnen instromen én die de toekomstige uitdagingen van het vak begrijpen. Een combinatie van kunde en karakter dus. We zijn daarom de samenwerking aangegaan met gerenommeerde softwareleveranciers, zoals Avanti en Adap Care, voor specifieke zorgsysteemkennis. Het vak leer je on the job, zodat je ook meteen de context leert begrijpen. En we vullen het programma aan met unieke gedragstrainingen die de trainees leren om echt de spil tussen het EPD/ECD en zorgprofessionals te kunnen zijn. De trainees kunnen niet wachten om de arbeidsmarkt op te gaan!”

In de tweede helft van dit jaar start een tweede groep trainees.

Terug naar nieuws overzicht