Redactie - 15 februari 2022

Oracle en Telefonica Tech werken samen rond cloud services

Oracle en Telefonica Tech werken samen rond cloud services image

Oracle en Telefónica Tech hebben een overeenkomst aangekondigd om gezamenlijk cloud platform-as-a-service en applicaties aan te bieden aan ondernemingen en organisaties in de publieke sector in het klantenbestand van Telefónica Tech. De services worden geleverd via een wereldwijd partnerschap dat Telefónica Tech in staat stelt om Oracle Cloud Infrastructure (OCI) -services aan te bieden als onderdeel van zijn portfolio en om klanten te ondersteunen via professionele en beheerde services.

Om de toenemende vraag naar clouddiensten in Spanje te ondersteunen, wordt Telefónica ook de hostpartner voor de Oracle Cloud Madrid-regio. De nieuwe regio zal worden ontworpen om klanten uit het Spaanse bedrijfsleven en de publieke sector te voorzien van een brede en consistente set cloudservices met lage latentie, hoge prestaties en de hoogste beveiligingsnormen. Het zal klanten ook helpen met bedrijfscontinuïteit en voldoen aan hun nationale gegevensresidentie en nalevingsvereisten. De regio Madrid is de eerste cloudregio van Oracle in Spanje en een van de minstens 44 cloudregio's die Oracle tegen eind 2022 wil openen, waarmee een van de snelste uitbreidingen van alle grote cloudproviders wordt voortgezet.

Telefónica Tech heeft een van de breedste portfolio's van beheerde en professionele cloudservices op de markt, inclusief infrastructuur- en platform-as-a-service-aanbiedingen, met de mogelijkheid om aangepaste services te bieden die voldoen aan de behoeften van zijn klanten met de beste beschikbare technologieën . Het bedrijf heeft een hooggekwalificeerd team van meer dan 3.000 deskundige professionals met de hoogste certificeringen op het gebied van clouddiensten en cyberbeveiliging die diensten verlenen aan de 5,5 miljoen B2B-klanten van Telefónica Group in 175 landen.

Met ingebouwde beveiliging, superieure prestaties, hoge beschikbaarheid en lagere kosten biedt Oracle Cloud Infrastructure (OCI) een cloudinfrastructuur van de volgende generatie die is ontworpen voor missiekritieke en cloud-native workloads in grote ondernemingen en omgevingen in de publieke sector. De hybride en multi-cloudstrategie van Oracle sluit nauw aan bij Telefonica's doel om ervoor te zorgen dat alle klantgegevens waar mogelijk regionaal o

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!