DDN gaat volmondig voor AI

15-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

DDN gaat volmondig voor AI

DDN was altijd een synoniem voor high performance computing (HPC). Met de acquisitie van Tintri is de scope al breder geworden. Tijdens een recente briefing sprak Dutch IT-channel met het DDN-management Kurt Kuckein (VP Marketing), James Coomer (SVP Products), en Meredyth Jensen (CMO) over de huidige stand van zaken.

Wederom is aan de strategie gesleuteld en nu is AI, kunstmatige intelligentie, een motor waarop het bedrijf verder bouwt.

De reden is evident: Big Data is het hart van de AI. De huidige pandemie en het tekort aan goed personeel stimuleren de industrie steeds meer met AI te gaan doen. Big Data en AI helpen de life scene industrie met ferme stappen vooruit. DDN doet goede zaken met het ontwikkelen en leveren van de storage, AI Pipeline en compute oplossingen die hierbij nodig zijn.

James Coomer: “We staan aan de vooravond van de data centric computing. Zonder data met bij behorende storage geen AI.” Samen met NVIDIA claimt DDN de motor te zijn voor de krachtige AI-systemen die de industrie nu vraagt. De grootste krachtpatser maakt gebruik van 4480 A100 GPU’s.

Met 400 petaflops aan AI-prestaties geeft de Cambridge-1 supercomputer onderzoekers in de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk een krachtig nieuw instrument in handen om de moeilijkste problemen in de geneeskunde aan te pakken. Cambridge-1 wordt aangedreven door DDN A3I. DDN A3I is relatief goedkoper dan concurrerende systemen en verhoogt de mogelijkheden voor het versnellen van de data doorvoer met nieuwe niveaus van AI-rekenkracht en de mogelijkheid om AI-workflow gelijktijdig, continu en centraal af te handelen.

DDN is de motor achter het volgende tijdperk van data-centric computing. Sinds 1998 heeft het bedrijf 's werelds snelste supercomputer storage omgevingen gebouwd door end-to-end parallelle dataverwerking toe te passen. Nu ziet men de kans om supercomputing snel uit te breiden met AI, geavanceerde analyses en cloud computing. Het tijdperk van seriële dataverwerking loopt ten einde en het volgende tijdperk met de cloud als kern is aangebroken.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters