Ingram Micro distribueert mobiele accessoires van Northbaze

16-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ingram Micro distribueert mobiele accessoires van Northbaze

Northbaze Distribution, onderdeel van Northbaze Group, kondigt aan dat het bedrijf een overeenkomst heeft getekend met Ingram Micro voor de distributie van producten van Northbaze in de Benelux.

Northbaze, een Zweeds bedrijf dat zich richt op mobiele accessoires met merken als Copter, Krusell, Kavaj en Jays in het assortiment, versterkt zijn aanwezigheid op de Benelux markt verder door een samenwerking aan te gaan met de distributeur Ingram Micro B.V. in een sterke markt voor audio en mobiele accessoires.

Door de krachten te bundelen met Ingram Micro B.V. krijgt Northbaze belangrijke commerciële toegang tot Benelux eindgebruikers via de distributiepartners van Ingram Micro, zowel binnen de consumenten- als de B2B-markt.

Met een omzet en verkoop van 49 miljard dollar in 160 landen is Ingram Micro een grote speler op het gebied van technologie en supply chain-services. Het bedrijf is sinds 1988 actief in Nederland, waardoor Ingram Micro B.V. een grote technologiedistributeur in de Benelux is.

'Ingram Micro is erg trots om Northbaze Group toe te voegen aan haar leveranciersportfolio. Merken als Krusell, Jays en Copter versterken onze A-merkenportfolio van accessoires. Krusell, met zijn hoogwaardige lederen smartphone- en headset-hoesjes, past hier goed in en is terug na een afwezigheid van de Benelux-markt. Jays biedt hoogwaardige audioproducten en Copter is een van de toonaangevende merken op het gebied van schermbeveiliging in de Nordics. Al deze merken passen perfect in onze merkenstrategie voor mobiele accessoires. Ten slotte heeft de eigen fabriek van Krusell in Thailand milieu compliance en sociale compliance zeer hoog op de agenda staan. Zaken die voor ons erg belangrijk zijn bij het aannemen van nieuwe leveranciers en merken’, zegt Joram Sluijter, Sr. Business Unit Manager bij Ingram Micro B.V.

‘Het is een spannende tijd voor ons om weer op de Benelux-markt te staan. De geschiedenis heeft aangetoond hoe belangrijk het is om sterk aanwezig te zijn in de Benelux en we zijn erg blij om terug te zijn. Bovendien is dit voor ons als bedrijf een cruciale stap in een bredere strategie om onze exportactiviteiten te laten groeien', zegt Henrik Andersson, CEO van Northbaze Group AB.

De overeenkomst is tot stand gekomen en de transactieactiviteiten zullen in februari 2022 van start gaan.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware