IBM Cloud ondersteunt Z-serie mainframes voor test en dev toepassingen

16-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM Cloud ondersteunt Z-serie mainframes voor test en dev toepassingen

IBM heeft nieuwe toepassingen aangekondigd om klanten te helpen de transformatie te versnellen met een reeks nieuwe mogelijkheden die zijn ontworpen om applicaties in hybride cloudomgevingen te moderniseren. Deze omvatten plannen om IBM Z as-a-service op IBM Cloud te leveren voor ontwikkeling en testen, evenals aanvullende tools voor het ontwikkelen van hybride applicaties.

Volgens het IBM Institute for Business Value-onderzoek, ‘Application Modernization on the Mainframe’, zegt 71 procent van de ondervraagde managers dat op mainframe gebaseerde applicaties centraal staan in hun bedrijfsstrategie. Vier van de vijf respondenten zeggen dat hun organisaties snel moeten transformeren om gelijke tred te houden met de concurrentie, waaronder het moderniseren van op mainframe gebaseerde applicaties en een meer open benadering.

"Het huidige IBM is erop gericht onze klanten in elke branche te helpen hybride cloud en AI toe te passen om de manier waarop hun bedrijven werken te transformeren. IBM erkent dat er geen one-size-fits-all benadering voor modernisering is, zei Tarun Chopra , Vice President, IBM Z Hybrid Cloud. "Door gebruik te maken van zowel IBM Z als IBM Cloud, kunnen klanten profiteren van een hybride cloudbenadering waarmee ze kunnen profiteren van de innovaties, technische vooruitgang, beveiliging en veerkracht van elk platform. Met hybride cloud houdt u uw workloads waar ze moeten zijn - in de cloud, op locatie en aan de rand - om risico's te verminderen en de time-to-market te verbeteren."

z/OS-ontwikkeling en test as-a-service voor de eerste keer in public cloud

IBM is van plan om IBM Wazi as-a-Service (Wazi aaS) te leveren, waarmee voor het eerst z/OS-mogelijkheden naar IBM Cloud worden gebracht, naar verwachting algemeen beschikbaar in 2H 2022, met on-demand toegang to z/OS, beschikbaar indien nodig voor ontwikkeling en testen. Dit biedt z/OS-ontwikkelaars de flexibiliteit van een public cloud-ontwikkelomgeving met de mogelijkheid om een variabel aantal resources te gebruiken en te betalen per gebruik, passend bij burst en zakelijke vraag. In overeenstemming met de gereguleerde workloads van veel IBM Z-klanten van vandaag, zal IBM Wazi aaS zelfvoorziening van az/OS Virtual Server Instance op IBM Z mogelijk maken in een logisch geïsoleerde, sterk beveiligde privéruimte die draait in IBM Cloud.

Met deze aankondiging heeft IBM de tijd om toegang te krijgen tot z/OS-ontwikkel- en testomgevingen aanzienlijk verkort van dagen of weken tot 6 minuten of minder. Volgens interne IBM-benchmarks presteert z/OS-ontwikkeling op de IBM Cloud tot 15x sneller dan vergelijkbare x86-ontwikkelings- en testalternatieven.

Wazi aaS is ontworpen om ontwikkelaars te helpen:

Verhoog de snelheid en wendbaarheid met on-demand toegang tot z/OS voor ontwikkeling en testen

Versnel DevOps -praktijken met voorspelbare en flexibele op verbruik gebaseerde prijzen

Verminder de behoefte aan gespecialiseerde vaardigheden met een consistente cloud-native ontwikkelervaring

IBM werkt ook samen met ecosysteempartners zoals TCS en BMC om IBM Z-klanten te helpen bij het versnellen van de modernisering van hun applicaties, data en processen in een open hybride cloudarchitectuur.

"Wij zijn van mening dat IBM Wazi aaS een aanzienlijke toegevoegde waarde zal zijn voor onze oplossingen en diensten voor de modernisering van mainframe-applicaties . Het zal de markt sneller op de markt brengen voor nieuwe en gemoderniseerde systemen en on-demand toegang tot z/OS-ontwikkeling en testen. Gebruikmakend van de cloud van TCS oplossingen en versnellers samen met de beveiliging en betrouwbaarheid van IBM Cloud, helpen we klanten hun hybride cloud-moderniseringstrajecten en bedrijfstransformatie te versnellen", zegt Arun Prabhakar , VP & Global Head, Alliances, TCS.

"IBM's benadering van de Hybrid Cloud met Wazi as-a-Service erkent de kritieke behoefte voor organisaties om de ervaring van mainframeontwikkelaars te moderniseren. Onderzoek toont aan dat moderne mainframetools de output en productiviteit van ontwikkelaars met maar liefst 175% kunnen verhogen", aldus John McKenny , Senior Vice President en General Manager, Intelligent Z Optimization and Transformation bij BMC. "BMC is verheugd om samen te werken met IBM, omdat we ondernemingen gezamenlijk helpen om Mainframe DevOps te versnellen in hun digitale transformatie-initiatieven."

Moderne tools voor moderne toepassingen

IBM kondigt ook de IBM Z en Cloud Modernization Stack aan, die naar verwachting op 15 maart algemeen beschikbaar zal zijn , om de modernisering van applicaties een vliegende start te geven of te versnellen en een gestandaardiseerde benadering van IT-automatisering te hanteren voor een groot aantal veelvoorkomende use-cases. Dit levert de eerste reeks mogelijkheden op ter ondersteuning van het IBM Z en Cloud Modernization Center , dat in december werd aangekondigd , om klanten te helpen de flexibiliteit te vergroten en hun transformatie te versnellen, inclusief ondersteuning voor populaire open source-projecten.

De IBM Z en Cloud Modernization Stack is ontworpen om klanten te helpen:

Vereenvoudig de toegang tot applicaties en gegevens door het binnen enkele minuten veilig maken en integreren van API's;

Maak gebruik van agile enterprise DevOps voor cloud-native ontwikkeling met open tools en snelle applicatie-analyse; en

Standaardiseer IT-automatisering om ontwikkelaars toegang te geven tot open source-omgevingen zoals Kubernetes.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud