Sennheiser lanceert TeamConnect Intelligent Speaker voor Microsoft Teams Rooms

17-02-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Sennheiser lanceert TeamConnect Intelligent Speaker voor Microsoft Teams Rooms

Sennheiser lanceert een intelligente luidspreker aan die gecertificeerd is voor Microsoft Teams: de TeamConnect Intelligent Speaker. Met de TeamConnect Intelligent Speaker levert Sennheiser een oplossing om slimme, gefocuste en inclusieve meetings voor tot 10 personen te ondersteunen, ongeacht of de deelnemers op afstand aansluiten of zich in de ruimte bevinden.

De oplossing omvat een omnidirectionele luidspreker die een straal van 3,5 m afdekt en zeven geïntegreerde beamforming-microfoons heeft om een hoge geluidskwaliteit te leveren. Via deze intelligente speaker biedt Microsoft Teams in realtime een automatisch vergadertranscript aan waarbij de individuele sprekers bij naam worden geïdentificeerd, voor het geval ze hun stem hebben laten registreren. Sennheiser wil zo een inclusieve vergaderervaring bieden voor deelnemers vanop afstand en slechthorenden.

Geïntegreerde Cortana-software

Intelligente oplossingen zoals de geïntegreerde Cortana-stemherkenningssoftware en automatische meetingnota’s maken een inclusieve meetingervaring mogelijk voor deelnemers die zich op afstand bevinden of slechthorend zijn. Verschillende montage-opties, lange kabels en diverse landspecifieke stekkeradapters zijn beschikbaar om de installatie te vereenvoudigen.

“Videoconferentietools zoals Microsoft Teams zijn in tal van bedrijven en opleidingsinstellingen uitgegroeid tot de ruggengraat van de communicatie,” zegt Albert Kooiman, Senior Director of Microsoft Teams Devices Partner Engineering en Certification. Microsoft Teams Rooms combineert de virtuele werkruimte van Microsoft Teams met realistische vergaderruimtes die zijn voorzien van AV-apparatuur van door Microsoft gecertificeerde hardwarepartners.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware