Witold Kepinski - 17 februari 2022

Endeit investeert in digitale coaching provider Sharpist

Endeit investeert in digitale coaching provider Sharpist image

Sharpist, een leverancier van digitale coaching, heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van een Series A-financieringsronde van 23 miljoen euro. De Series A werd mede geleid door Endeit Capital en Capnamic met deelname van geselecteerde business angels, waaronder de voormalige VP of Workplace bij Meta Julien Codorniou, de Franse venture-studio Founders Future, Porsche Ventures, de venture capital-eenheid van Sharpist's klant Porsche AG, en bestaande investeerders Vorwerk Ventures en btov Partners.

De financiering komt op een moment van aanzienlijke groei voor Sharpist: het zal de missie van het bedrijf stimuleren om de groei van organisaties en hun mensen te stimuleren door middel van digitale coaching en gepersonaliseerde leertrajecten.

Het bedrijf speelt in op de snelgroeiende markt voor leren en ontwikkelen van meer dan 300 miljard dollar voor bedrijven, die verder wordt versneld door de oorlog om talent. Sharpist voorziet bedrijven van persoonlijke bedrijfscoaches uit een internationaal netwerk van gecertificeerde coaches via haar mobiele en webapp, aangevuld met gepersonaliseerde leerinhoud. Met een ongeëvenaarde leerbetrokkenheid van meer dan 90%, is de toewijding aan klantervaring een cruciaal element voor het succes van Sharpist: sinds de lancering in 2018 is Sharpist gestaag organisch gegroeid en evolueert het naar een marktleider in digitale coaching. Enterprise-klanten vertrouwen op Sharpist om hun talent te behouden en te laten groeien, waaronder STRABAG, Franke en Otto Group. In het vierde kwartaal van 2021 voegden Zalando, Metro en BASF zich bij het indrukwekkende klantenbestand.

Sharpist is van plan om de omvang van zijn 100-koppige team in 2022 te verdubbelen, waarmee het zijn positie als leider in de digitale coachingmarkt verstevigt. Met het verse kapitaal zal Sharpist de groei in heel Europa en productontwikkeling versnellen met een focus op productervaring. Daarnaast is het bedrijf van plan om uit te breiden naar nieuwe markten, waaronder het VK en Ierland, en de komende maanden een vestiging in Londen te openen.

Hendrik Schriefer, CEO en mede-oprichter van Sharpist: “Het verse kapitaal stelt ons in staat om verder te investeren in onze branchebepalende productervaring en Sharpist geleidelijk te positioneren als de marktleider voor digitale coaching in Europa. We zijn van plan onze leidende ervaring op het gebied van coaching en ontwikkeling van mensen naar andere veelbelovende regio's te brengen, te beginnen met het VK en Ierland. We zijn verheugd om samen te werken met onze nieuwe investeerders Endeit Capital, Capnamic en Porsche Ventures aan onze missie om het leidende platform voor loopbaan- en personeelsontwikkeling te worden - we zullen substantieel profiteren van hun uitgebreide ervaring in het bouwen van sterke, multinationale leiders.”

Martijn Hamann, mede-eigenaar en partner bij Endeit Capital: “Door Sharpist te ondersteunen, geven we verder invulling aan ons geloof in Intelligent Empowerment. Sharpist is een goed voorbeeld omdat het de volgende generatie werknemers verbindt met geselecteerde en gecertificeerde coaches via hun datagestuurde platform. In de zakelijke leer- en ontwikkelingsmarkt van meer dan 300 miljard dollar zien we een onaangeboorde markt voor digitale coaching. We zijn verheugd om een sterke en innovatieve Europese tech scale-up te ondersteunen die de empowerment van medewerkers, leiderschapsontwikkeling en organisatorische transformatie stimuleert.”

Jörg Binnenbrücker, Managing Partner bij Capnamic: “Ik ben er vast van overtuigd dat de edtech-sector een van de meest veelbelovende gebieden voor groei is. Innovatieve manieren van lesgeven en coachen op afstand, zoals Sharpist biedt via zijn digitale en sterk gepersonaliseerde één-op-één-aanpak, veranderen fundamenteel hoe we leren en groeien. Sharpist loopt duidelijk voorop en is de vertrouwde leverancier geworden van veel van de grootste ondernemingen van DACH. We zijn enthousiast en kijken ernaar uit om Hendrik en Fabian te ondersteunen bij het voortbouwen op hun bestaande succes.”

Patrick Huke, Head of Porsche Ventures Europe and Israel: “New Work is een wereldwijde megatrend en wordt verder versneld door de digitale transformatie die we momenteel doormaken. De unieke oplossing van Sharpist helpt bedrijven over de hele wereld om aan deze nieuwe eisen te voldoen en de aantrekkelijkheid van hun werkgever te vergroten door elk van hun medewerkers een op maat gemaakte, hoogwaardige en persoonlijke coaching aan te bieden die internationaal schaalbaar is.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!