VodafoneZiggo sluit boekjaar goed af

21-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VodafoneZiggo sluit boekjaar goed af

Met goede resultaten in het vierde kwartaal heeft VodafoneZiggo het afgelopen boekjaar afgesloten. Daarmee was 2021 voor VodafoneZiggo een succesvol jaar, waarin het telecombedrijf alle financiële doelen haalde. Ook operationeel staat VodafoneZiggo er goed voor: het vaste netwerk werd in januari nog als beste getest en het mobiele netwerk is al jaren een van beste in de wereld.

In het vierde kwartaal van 2021 groeide de omzet van VodafoneZiggo met 1,1% en het operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) zelfs met 5,1%. De totale omzet over 2021 groeide met 2% ten opzichte van 2020 tot 4,077 miljard euro. Ook de EBITDA groeide met 2% tot 1,915 miljard euro. Daarnaast investeerde het bedrijf 20,5% van de omzet – de zogenaamde Capex to Sales-ratio - in het netwerk, de producten en de dienstverlening.

Ritchy Drost, CFO van Vodafone Ziggo: "Al onze initiatieven vertalen zich in een toegenomen klanttevredenheid. Daarom blijven we hierin investeren, naar verwachting 22-24% van onze omzet in 2022." VodafoneZiggo gaat daarmee door op het eerder ingeslagen pad, aldus Drost. "Voor 2022 zetten we onze succesvolle strategie voort, blijven we investeren in ons GigaNet en verwacht ik dat de EBITDA stabiel blijft of licht stijgt."

Investeren in GigaNet
De focus van VodafoneZiggo ligt op nieuwe technologieën, hogere snelheden en een betere dekking. Inmiddels kan 73% van de klanten kiezen voor 1Gbps internetsnelheden, op basis van de DOCSIS 3.1-standaard. Voor het einde van dit jaar is dat 100%, bevestigt het telecombedrijf. Ook is er afgelopen jaar geïnvesteerd in de beste wifi-dekking voor de klant. Inmiddels hebben bijna 1,2 miljoen klanten SmartWifi-pods.

Ritchy Drost: "Optimale wifi-dekking binnenshuis is en blijft een belangrijk onderdeel van ons GigaNet. Ongeacht de onderliggende technologie is dat namelijk wat klanten van ons verwachten, want met hybride werken is de behoefte aan een snel en stabiel wifi-netwerk actueler dan ooit. Daarom gaan we ook in 2022 door met de uitrol van SmartWifi-pods."

Terug naar nieuws overzicht
Mobility