Atos introduceert nieuwste generatie hybride exascale supercomputer

21-02-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Atos introduceert nieuwste generatie hybride exascale supercomputer

Atos lanceert haar nieuwe exascale-class supercomputer: de BullSequana XH3000. Dit hybride computing-platform biedt een toepassing die topwetenschappers en onderzoekers in staat stelt onderzoek te doen naar onder meer klimaatverandering, de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en genomica.

De BullSequana XH3000 integreert de laatste geavanceerde technologieën en netwerken. Het platform wordt aangedreven door de laatste CPU- en GPU-processor- en accelerator-architecturen van AMD, Intel, Nvidia en de European microprocessor van SiPearl, zodra deze beschikbaar is. Door de enorme capaciteit en sterk verbeterede performance maakt deze supercomputer de weg vrij voor grootschalige, snellere en meer efficiënte wetenschappelijke simulaties. Door de OpenSequana-architectuur is de machine volledig compatible met nieuwe technologieën, zodat gebruikers eenvoudig kunnen opschalen. Als resultaat van een security-by-design aanpak, waarvan het monitoren van kwetsbare plekken en het identificeren van bedreigingen onderdeel zijn, waarborgt de BullSequana XH3000 dat data strikt zijn beveiligd.

De nieuwe supercomputer is ontworpen en gebouwd in de Europese productiefaciliteit van Atos in Angers, Frankrijk. Als Europese aanbieder van supercomputing speelt Atos een belangrijke rol bij het oplossen van sovereignty issues en kan zij waarborgen dat kritische kennis op het gebied van High Performance Computing uitsluitend in Europa ontwikkeld en toegepast wordt.

Voor overheden, publieke organisaties en bedrijven is de soevereiniteit van data cruciaal als zij de potentie hiervan willen benutten en de integriteit van data onder alle omstandigheden willen kunnen waarborgen. Met de introductie van BullSequana XH3000, in combinatie met haar expertise op het gebied van de sovereign cloud en cybersecurity, is Atos in staat klanten toe te rusten met de middelen waarmee zij de controle over hun data kunnen vergroten.

De BullSequana XH3000 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf het vierde kwartaal van 2022.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware, HPC
Hardware