Witold Kepinski - 24 februari 2022

Quantinuum sluit zich aan bij IBM Quantum Ecosystem

Quantinuum sluit zich aan bij IBM Quantum Ecosystem image

Quantinuum heeft een overeenkomst aangekondigd met IBM om de IBM Quantum Hub uit te breiden met Cambridge Quantum Computing Limited, waardoor klanten betere toegang krijgen tot IBM's kwantumcomputersystemen, waaronder IBM's onlangs aangekondigde 127 qubit-processor, "Eagle", evenals IBM's kwantumexpertise en Qiskit, om het kwantumecosysteem aan te drijven en te ontwikkelen. IBM's investering in Quantinuum werd mogelijk gemaakt door IBM Ventures.

"We zijn verheugd om de toegang tot IBM Quantum-hardware en Qiskit uit te breiden, zodat we onze klanten oplossingen kunnen bieden die zijn ontwikkeld voor ultramoderne kwantumcomputerhardware. We blijven een breed scala aan kwantumprocessors gebruiken, waaronder IBM, gezien hun positie als een leider in supergeleidende kwantumcomputers, een cruciaal en belangrijk onderdeel van de groei van de mogelijkheden van kwantumcomputers", zegt Quantinuum-CEO Ilyas Khan . "IBM is een groot pleitbezorger geweest voor het creëren van een groeiend kwantumecosysteem, evenals een vroege investeerder in Cambridge Quantum en nu Quantinuum. We kijken ernaar uit om een breed scala aan mogelijkheden te openen om de toepassingen van de kwantumcomputerindustrie verder te ontwikkelen."

Quantinuum is het resultaat van de combinatie van twee spelers in het wereldwijde ecosysteem voor quantum computing: Honeywell Quantum Solutions en Cambridge Quantum. Deze nieuwe investerings- en zakelijke samenwerking is een voorbeeld van hoe Quantinuum klaar is om de ontwikkeling van kwantumcomputing en innovatie van kwantumtechnologieën te versnellen om echte kwantumoplossingen te leveren voor enkele van de meest hardnekkige problemen die klassieke computers niet hebben kunnen oplossen, aldus IBM.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!