Darktrace koopt Nederlandse Cybersprint

23-02-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Darktrace koopt Nederlandse Cybersprint

Darktrace, speler in cyberbeveiligings-AI, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om het volledige geplaatste aandelenkapitaal van het Nederlandse Cybersprint te verwerven, een bedrijf voor het beheer van aanvalsoppervlakken dat continue, realtime inzichten biedt van een outside-in perspectief om blinde vlekken te elimineren en risico's te detecteren. De overname van Cybersprint is in lijn met Darktrace's visie om een 'Continuous Cyber AI Loop' te leveren en vormt een aanvulling op de zelflerende technologie en inside-out-view.

Cybersprint's aanvalsoppervlakbeheergegevens kunnen bestaande Darktrace Detect and Respond-producten verrijken met externe kwetsbaarheidsgegevens en de markttoegang van het bedrijf op nieuwe gebieden, zoals proactieve AI-cyberbeveiliging, versnellen. Deze mogelijkheid zal bijvoorbeeld worden geïntroduceerd als een nieuwe module in de Prevent-productfamilie, die organisatiespecifieke webgegevens voedt met de Attack Path Modeling-technologie van Darktrace. Bekijk hier aanvullende informatie over Darktrace's Prevent-productsuite en Attack Path Modeling- technologie .

Door deze overname verwerft Darktrace een tweede Europees R&D-centrum in Den Haag, Nederland, door de krachten te bundelen met zijn in Cambridge gevestigde wiskundigen en software-ingenieurs van wereldklasse. De medewerkers van Cybersprint hebben een diepgaand inzicht in hoe ze continu realtime internetgegevens kunnen modelleren, evenals expertise op het gebied van ethisch hacken.

“We zijn erg verheugd om het Cybersprint-team te verwelkomen bij Darktrace. Het samenbrengen van inside-out en outside-in zichtbaarheid is van cruciaal belang en toegang hebben tot de robuuste, rijke, realtime externe dataset in combinatie met Darktrace's Self-Learning AI betekent dat klanten een holistisch beeld krijgen van geprioriteerde cyberrisico's om de onderdelen van hun organisaties die het meest kwetsbaar zijn. Met deze overname kunnen we de zeven jaar R&D van Cybersprint benutten om onze Prevent-productfamilie te versnellen, waardoor het voor cyberaanvallers uiteindelijk veel moeilijker wordt om succesvolle missies uit te voeren”, aldus Poppy Gustafsson, CEO van Darktrace.

“Ik ben erg enthousiast over deze fantastische stap in de reis van Cybersprint. We zijn gepassioneerd over het automatiseren van handmatige taken in cybersecurity vanuit een extern perspectief. Wij geloven dat aanvallers nooit slapen en opereren zonder reikwijdte. Toen we in gesprek gingen met Darktrace, voelden we meteen een connectie over visie, cultuur en technologie. Daarom kijken we ernaar uit om ons bij Darktrace aan te sluiten en samen te werken om state-of-the-art innovaties te versnellen om organisaties cyberveiliger te maken”, aldus Pieter Jansen, CEO van Cybersprint.

Terug naar nieuws overzicht
Security